CRV toont dochtergroepen én embryodonoren op de NRM 2017

30
mei
2017
0
Reacties
Dochtergroepen Agriflanders Gent 2017
Dannodochers kunnen de productie prima aan en hebben uniform compacte uiers.

Onder het thema: ‘Better Cows l Better Life’ toont CRV voor het eerst een groep van zes Delta- en/of particuliere embryodonoren tijdens de NRM 2017, op 30 juni in Zwolle. Het gaat om dieren met een hoge genetische aanleg, die binnen het CRV-fokprogramma zijn benut. Daarnaast laat CRV zes dochtergroepen zien die de gezondheid en efficiëntie van de veestapel verhogen.

De groep embryodonoren bestaat uit dieren die op basis van hun genomicfokwaarden tot de hoogste van hun jaargang hoorden. De Delta-donoren zijn alle als pink binnen het Delta Satelliet-programma benut. Veehouders kunnen aan deze demonstratiegroep met eigen ogen de hoge kwaliteit moederdieren aanschouwen die CRV binnen haar fokprogramma benut. Hedra Delta Jessi 477, moeder van de veelgevraagde Delta Jupiler, is een voorbeeld van de twaalf tot nu toe geselecteerde donoren. Uiteindelijk komen er zes dieren naar de NRM.

Zes dochtergroepen in de ring
CRV let er in de fokkerij op dat de stieren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het fokken van gezonde koeien die efficiënt produceren. In de dochtergroepen is dat terug te zien.

CRV-dochtergroepen tijdens de NRM 2017

Naam Better Life
Gezondheid
Better Life
Efficiëntie
NVI Ext.
Delta Colorado +6% +3% 232 113
Delta Bookem Danno +8% +9% 384 115
Delta G-Force +4% +13% 274 107
Cookiecutter Mom Hunter +4% +5% 138 106
Batenburg G. Stellando rf +5% +11% 240 108
A H Vitesse +5% +7% 220 108

Vaarzengroepen
Danno, Colorado en Vitesse komen met een groep eerstekalfsdieren. Het is voor het eerst dat er van hen in Nederland een dochtergroep te zien is. Danno is de hoogst beschikbare CRV-stier van dit moment. Deze veelgevraagde stier is een exterieurtopper die zeer efficiënte en kerngezonde melkkoeien fokt. Colorado is de hoogst beschikbare roodbonte fokstier. Hij geeft koeien met zeer goede uiers (113) en benen (109) en vererft bovendien een een uitstekende uier- en klauwgezondheid. Vitesse geeft koeien die heel efficiënt hoge gehalten vet en eiwit produceren.

Tweede- en derdekalfsdieren
Van de voormalig InSire-topstieren G-Force, Stellando en Hunter brengt CRV groepen met tweede- en derdekalfsdieren naar de NRM. G-Force en roodfactorstier Stellando zijn specialisten op het gebied van efficiëntie. Hunter zal als internationale stiervader op een brede belangstelling mogen rekenen.