CRV-stieren realiseren uitstekende levensproductie met hoge gehalten

14
aug
2019
0
Reacties
indexdraai
Reporterdochters Ritty 319 (L) en Dinie 34

Een gezonde en efficiënte veestapel is de basis voor een uitstekende levensproductie. Genetische vooruitgang blijft het speerpunt én consequent fokken levert resultaat. CRV biedt veehouders een ruime stierkeuze voor het verder versterken van de veestapel met een uitstekende levensproductie met hoge gehalten.

 

Dochtergeteste stieren bevestigen de voorspellingen

Tijdens de afgelopen NRM toonde CRV nog een zeer jeugdige groep beloftevolle Finderdochters. Deze indexdraai komen er nog eens ruim 500 dochters bij en inmiddels heeft Bouw Finder bijna 750 dochters in zijn fokwaarde. Hierbij valt vooral de stijging voor beenwerk op! De Finderdochters hebben een hoge vererving voor levensduur (+959 dagen) én laten hierbij zeer positieve gehalten (+0,11% eiwit en +0,46% vet) zien. Met Delta Reporter voegt CRV een stier met degelijke en efficiënte (+13%) all-round boerenkoeien toe aan haar aanbod. Reporter (Skyfall x Belfast x Surprise) combineert een hoge productie (1049 kilo’s melk) met een dikke plus voor eiwit (+0,14). Hiermee zijn de Reporterdochters, met goed beenwerk, toppers in efficiëntie. De onbetwiste nummer één levensduurspecialist Bouw Rocky blijft op de koppositie (+1148 dagen) en met inmiddels meer dan 300 dochters bezig aan hun derde lactatie. De dochters laten veel kracht en robuustheid zien. De koeien produceren gemakkelijk en houden dit lang en gezond vol.

(tekst gaat verder onder de foto)

nrm 2019 indexdraai

Bouw Finder

Rangerzonen belofte voor de toekomst

Double W Ranger bevestigt zijn toppositie met mooie cijfers (405 NVI). Een allround profiel met een hoge score voor totaalexterieur (116), super uiers (115) en benen (111) maakt dat de stier breed inzetbaar is. Ook de Rangerzonen Abundant P RF, Yes, Woody en Wirdum vallen op door veel melk met goede gehalten en hun complete exterieur. Hiermee zijn de Rangerzonen de beloften voor de toekomst. Met Abundant P RF komen de Rangergenen nu ook in beeld voor de roodbonte en/of hoornloze holsteinpopulatie.

Op dit moment zijn nog niet alle stieren die goed scoren in de indexdraai, terug te vinden in ons stierenaanbod. Yes, Woody en Wirdum komen pas later beschikbaar.  

 

Opvallend debuut stierenkaart Delta Maiko

Bij de vorige indexdraai was Delta Maiko de meest opvallende dochtergeteste nieuwkomer. Delta Maiko (Perfect Aiko x Camion) is vanaf nu beschikbaar als fokstier met een fokwaarde gebaseerd op 496 dochters. De combinatie van kilo’s melk (829), gehaltevererving (+0,23% vet en +0,15% eiwit), allround exterieur (109) en een goede dochtervruchtbaarheid (103) maken Maiko een breed inzetbare fokstier. Met deze mooie melkplas, positief eiwit, een hoge dochtervruchtbaarheid en positieve gezondheidskenmerken zorgt Delta Maiko natuurlijk ook voor probleemloze koeien.

(tekst gaat verder onder de foto)

Maiko indexdraai

Erie 54 (v. Maiko)

Jonge stieren

Delta Pitcher Red (Jetstream x Potter Pp x Aram) scoort uitstekend op dochtervruchtbaarheid (107) en uiergezondheid (108). De dochters zullen over ideale lichaamsmaten beschikken en opvallend gemakkelijk produceren met veel kilo’s eiwit (69). Delta Jacko PP-Red (Leader Pp x Brasil x Snowfever) biedt het hoornloze totaalpakket. Zo scoort de stier (+11%) op het fokkerijgetal Better Life Efficiëntie. Deze score dankt hij aan een productiefokwaarde van (960) kilo melk met positieve gehalten, in combinatie met een hoge levensduurverwachting. Jackodochters zullen persistent produceren en de stier scoort goed op alle gezondheidskenmerken.

 

Dikke melk

Delta Listrotto Red (Rody x Maestro RF x Atlantic) heeft zich deze indexdraai sterk verbeterd op NVI (327 NVI), met name dankzij de hoge gehalten (+0,22% eiwit). De stier vererft een prima levensduur in combinatie met prima gezondheidskenmerken en sterk beenwerk.

Bekijk hier het actuele stierenaanbod van CRV en de actuele stierenkaart van CRV, beide in pdf

 

Hoornloze nieuwkomer in mrij-land

Meervelder Primeur Pp (Don Quichot P x Ewald x Baltimore) is een 75% mrij-stier met het unieke kenmerk heterozygoot hoornloos. Zijn dochters zijn goedgebouwd en hebben beste uiers.

Primeur indexdraai

Meervelder Primeur P