CRV-Event 2017: dit waren de dochtergroepen

categorie Persbericht
27
jan
2017
0
Reacties
Dochtergroepen Agriflanders Gent 2017
Dannodochers kunnen de productie prima aan en hebben uniform compacte uiers.

Tijdens het CRV-Event in Gent toonde CRV voor het eerst vijf volwaardige dochterselecties in Vlaanderen. Voor Delta Bookem Danno was het de absolute première, want CRV presenteerde zijn allereerste dochtergroep aan het grote publiek. Danno en Colorado waren afgelopen boekjaar de meestgebruikte stieren in Vlaanderen. Ook Batenburg Stellando rf en Delta G-Force waren aanwezig met een dochtergroep in de ring, waarbij de G-Force tweedekalfs dochters liet zien.

Delta Danno
De nazaten van Delta Bookem Danno (v. Bookem) vertonen stuk voor stuk veel gelijkheid in frame. Danno is een unieke stier die een heel hoge melkaanleg combineert met een fantastische conditie. Ze kunnen de hoge productie zeer gemakkelijk aan. Daarnaast zijn de uiers compact, dat zowel voor als achter degelijk zijn opgehangen en veel melkrijkheid uitstralen. Het meest opmerkelijke punt is toch het excellent beengebruik en hun hun opvallend gezonde klauwen. Het is een unicum dat de nummer 1 NVI in Vlaanderen zijn dochtergroepenprimeur had.

De video’s van de presentatie van de vijf dochtergroepen tijdens het CRV-Event zijn te bekijken op YouTube.

Delta Colorado
Ook Delta Colorado toonde een primeur. Hij zal zijn productiefokwaarde in april bekomen. Hij is via vaderszijde eveneens een kleinzoon van de onvolprezen Etazon Renate. De jeugdige dochters van Delta Colorado (v. Arroyo) kwamen uit een beperkte selectie en hebben sterk beaderde, goed opgehangen uiers. De groep nakomelingen toont voorin het skelet een mooie breedte in combinatie met een gepaste inhoud en een sterke bovenlijn. Achteraan zorgen de fraai brede kruizen voor veel ruimte voor de hoog en breed opgehangen achteruier. Twee van de drie getoonde dieren deden ook individueel aan de prijskamp mee. Eén behaalde een mooie tweede plaats. Voor eigenaar Bart Strubbe die voor de eerste keer meedeed en niet in de mot had dat hij een showdier op stal had, een unieke belevenis. Hiermee toont Colorado zijn kunnen om een showdiva te fokken en kan hij in de voetsporen van een Classic komen.

vx01-colorado


De Vrendt Deputy:

Ook De Vrendt Deputy (v. Ideal) demonstreerde net als Colorado en Danno voor het eerst zijn kunnen in Gent. Dat deed de stier met een stel complete en solide gebouwde dochters met fraaie overgangen met brede kruizen. De dochters toonden daarenboven een fractie extra bespiering. Mogelijks ligt dit aan de grondslag van zijn hoge gehaltenvererving. Het beste onderdeel zijn de lange uiers die sterk gedragen worden.

deputy


Delta G-Force:
Van Delta G-Force (v. Man-O-Man) was de selectieruimte ruimer met tweede- en derdekalfsdieren. G-Force toonde 2 jaar geleden zijn primeur in Gent. De grote en rank gebouwde G-Forcetelgen tonen veel maat in het open gebouwde skelet dat voorin de laatste breedte miste. Het hoog opgehangen achteruier is het sterkste punt in een verder foutloos uierbeeld. Men zou het aan de bouw van hun skelet niet aangeven, maar de G-Forcedochters zijn ook gehaltenrijk. Daarbovenop valt hun fijn, droog beenwerk met een zeer goede klauwgezondheid op.

g-force
Batenburg Stellando rf:
Batenburg Stellando rf (v. Fidelity) liet uniformiteit zien in skelet en is in rugsterkte goed. De functionele uiers waren vooraan soms iets korter en boller aangehecht, maar in achteraanuier zeer breed en stevig aangehecht. Het viertal stapte vlot op sterke benen, wat je ook kunt verwachten met zijn uitzonderlijke beenwerkfokwaarde. Stellando liet een verrassend positief beeld na van laatrijpheid, niet te grote koeien en dieren die de hoge productie met hoge gehalten eenvoudig de baas kunnen.

stellando