Over CRV

Over CRV

Better Cows > Better Life

    Over CRV

    Al vanaf 1874 geloven wij dat betere koeien leiden tot een beter leven voor veehouders, hun veestapel en de omgeving om hen heen. Samen met onze 23.000 leden-veehouders werken wij nog steeds elke dag aan het verbeteren van veestapels over de hele wereld. Dit doen wij door het leveren van topgenetica, slimme fokkerijmanagementoplossingen en persoonlijk veestapeladvies. Een perfecte balans tussen gezonde en efficiënte koeien is daarbij ons uitgangspunt, want hoe gezonder een koe, hoe efficiënter zij produceert. Niet voor niets zijn wij daarom wereldwijd koploper in gezondheid en efficiëntie. En daar zijn we best trots op.

    BETTER COWS > BETTER LIFE

    Een aantal feiten

    Een aantal feiten over CRV

    Wereldwijd actief

    Wij leveren genetica aan meer dan 60 landen in de wereld via onze vestigingen en onze distributeurs.

    Onze vestigingen staan in België, Brazilië, Canada, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, Tsjechië, USA, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

    Daarnaast hebben we hypermoderne productielocaties in Nederland, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Duitsland en Tsjechië voor het produceren van de hoogste kwaliteit sperma en embryo’s. Ook hebben we stieren in USA, Canada en andere landen om de wereldwijde vraag naar CRV-stieren te bedienen.

    Wereldwijd actief - infographic

    Twaalf fokprogramma’s wereldwijd

    Wereldwijd willen we veehouders vooruit helpen met genetica die hun veestapel gezonder en efficiënter maakt. Hiervoor hebben wij twaalf fokprogramma’s samengesteld voor verschillende rassen uit verschillende delen van de wereld. Binnen elk fokprogramma worden de allerbeste stieren geselecteerd die de belangrijkste gezondheids- en efficiëntiekenmerken van dat ras vererven. Zo garanderen wij genetische vooruitgang binnen elke veestapel.

    Geschiedenis

    CRV-geschiedenis

    Het begon in 1874 toen veehouders gezamenlijk het eerste stamboek oprichtten om de afstamming van hun stieren en koeien te registreren. Sindsdien is er veel veranderd!

    Wij zijn een coöperatie

    Bijna 23.000 melkveehouders in Nederland en Vlaanderen zijn eigenaar van CRV. Voor en door hen blijven wij altijd handelen in het belang van de veehouder.

    De CRV-cultuur
    Samenwerken met leden en klanten staat bij ons op nummer één en wij voelen ons verantwoordelijkheid voor mens en dier. Lees meer over de CRV-cultuur.

    Financiële informatie
    Bent u nieuwsgierig naar onze jaarcijfers? Of wilt u weten hoeveel geld er is uitgekeerd aan de leden? Lees er alles over in onze jaarverslagen, die te vinden zijn op de website van onze coöperatie.

    Over CRV - wij zijn een coöperatie

    Onze toekomstvisie

    Elke dag werken wij aan het verbeteren van de veestapel van de toekomst. Dit doen wij op een duurzame en verantwoorde manier. Gezonde en efficiënte koeien staan in onze visie daarom voorop.

    Over CRV- onze toekomstvisie

    Loeihandige informatie

    Loeihandige informatie - over CRV

    Geef je een presentatie over CRV op school of tijdens een open dag? Dan maken wij het je graag makkelijk! Hier download je het digitale boek ‘Beslissen van kalf tot koe’, een filmpje over CRV, posters en kleurplaten.

    Werken bij CRV

    Wil jij het leven van veehouders, koeien en hun omgeving elke dag een beetje beter maken? Kom bij ons werken!

    Over CRV - werken bij CRV

    Subsidies

    De subsidie van de Vlaamse overheid draagt bij aan de rundveeverbetering. De subsidies worden toegekend volgens vooropgestelde programma’s, vastgelegd in het fokkerijbesluit.

    De ondersteuning richt zich vooral op de basisafstammingsgegevens, melkproductieregistratie en de verzameling van exterieurgegevens als basis voor de tevens ondersteunde fokwaardeschatting.
    De overheid ondersteunt eveneens de basiswerking van bedreigde rassen. Daarnaast worden diverse projecten voor de bedreigde rassen ondersteund.

    Daarnaast ontvangt CRV Vlaanderen vzw toelagen van de provinciebesturen West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant ter bescherming van de bedreigde rassen.

    Wij danken de Vlaamse Overheid en de betreffende provinciebesturen voor hun financiële ondersteuning van de Vlaamse rundveeverbetering.

    De afdelingen binnen de districten kunnen voor hun leden subsidies aanvragen bij de Vlaamse Overheid, Departement Landbouw en Visserij, voor het organiseren van niet-commerciële vormingsactiviteiten zoals exterieurbeoordeling, bedrijfsbezoek melk- of vleesbedrijf… Op de uitnodiging of communicatie van de activiteit moet het Europese logo en slogan vermeld worden omdat deze subsidie gefinancierd wordt door Europa.

    Vlaamse overheid
    Europees landbouwfonds