Ondernemen met DNA

 

632-16-crv-event-header_metkader

 

Op donderdag 12 en vrijdag 13 januari 2017 heeft tijdens Agriflanders in Gent het CRV-Event plaats. Naast de klassieke Vlaamse kampioenschappen voor holstein en Belgisch witblauw zal CRV in de showpiste de Vlaamse veehouders ook een vernieuwd programma aanbieden.

Eén onderdeel van het programma is ‘Ondernemen met DNA’, waarbij veehouders in woord en beeld kunnen kennismaken met een van de belangrijkste ontwikkeling in de veeverbetering van de laatste jaren.

Datum: donderdag 12 januari 2017
Tijd: 12.30 – 14.30 uur
Locatie: Hal 8, Flanders Expo, Gent

Lees meer over het CRV-Event 2017

 

De Vlaamse melkveehouderij staat vandaag voor niets minder dan een revolutie. Dat erfelijke aanleg heel bepalend is voor iedere levensvorm, weten we al sedert Mendel, maar ieder jaar wordt het duidelijker: het DNA is een gigantische schatkamer van informatie. Vandaag zijn we op een punt dat de wetenschap en de techniek deze informatie al op grote schaal in de praktijk kunnen toepassen.

Merkertesten ontsluiten zo voor u informatie die u inzicht geeft in uw veestapel. Hoe dit in zijn werk gaat, willen we u graag demonstreren in een speciaal programma waarvoor CRV en haar medewerkers u exclusief uitnodigen. ‘Ondernemen met DNA’ helpt u keuzes te maken, gericht op een efficiënte en makkelijk te managen veestapel.

 

13.00 – 14.30 uur Ondernemen met DNA
  • Welkomstwoord door CRV-voorzitter Peter Broeckx
  • Vijf veehouders en hun topkoe inspireren u om de erfelijke aanleg van uw dieren tot waarde te brengen
  • Intermezzo
  • Kiezen met DNA, vijf themagroepen tonen hoe u de juiste keuze kan maken en u krijgt inspiratie voor uw stierenkeuze

 

Tijdens de voorstelling van anderhalf uur is er ook een gratis tombola met diverse waardevolle prijzen. Deze tombola vindt plaats door trekking van de winnende bedrijven uit alle ingeleverde deelnamebewijzen van de aanwezigen tijdens de voorstelling.

 

Aanmelden

De inschrijving voor de workshop ‘Ondernemen met DNA’ is gesloten.

Catalogi Elite-keuring Holstein en BWB

Naast de getoonde nakomelingen op de CRV-stand in hal 8 en het vernieuwde programma van ‘Ondernemen met DNA’ is Agriflanders ook een hoogtepunt voor vele keuringsliefhebbers en -deelnemers. Zo nemen op donderdag 12 januari een 100-tal dieren deel aan de individuele keuring voor Holstein. Een dag later – vrijdag 13 januari – is het de beurt aan de ongeveer evenveel Belgisch witblauwen.

Een overzicht van de deelnemende dieren vindt u in de catalogusbestanden (pdf’s). Hieronder kunt u ze downloaden

Catalogi Elite-keuring Holstein

Catalogi Elite-keuring BWB