Stierennieuws

Invloedrijke Delta-donoren krikken hun exterieurscores op

Tijdens de bedrijfsinspectie bij het testbedrijf van de familie Vernooij uit Schalkwijk kregen Delta Ria en Delta Rora respectievelijk 88 punten en 87 punten van de inspecteur. Beide dieren zijn direct gelinkt aan de topstieren van CRV.

Delta Ria was voor een groot publiek te zien op de in juni gehouden NRM in de themagroep van donoren van het CRV fokprogramma. De derdekalfs Epicdochter Delta Ria liep in deze groep samen met haar excellente halfzus Delta Ralon. Delta Ria en Delta Ralon zijn dochters van Delta Riant en kleindochters van Etazon Renate.
Dat de 88 punt…

lees meer ›

CRV-aanhoudingscijfers augustus 2017

categorie Stierennieuws

Voor geïnteresseerden publiceert CRV de aanhoudingscijfers van CRV-stieren roodbont, zwartbont en dubbeldoel.

Aanhoudingspercentages augustus 2017 (pdf)

lees meer ›
Familie Korten

Gerwin Korten over succesvol 3-weg kruisen

categorie Stierennieuws

Al 13 jaar werkt Gerwin Korten uit Aalten met kruislingen, zijn oudste Zweeds roodbonte kruislingen zijn al 10 jaar. De laatste jaren werkt de veehouder consequent met de driewegkruising HF x Jersey x Brown Swiss.

‘We zoeken een niet te grote koe die gemakkelijk veel gras kan opnemen’, verduidelijkt de melkvee­houder zijn keuze. ‘Dat zijn voor ons de koeien die lang en pro­bleemloos produceren.’ Met de melk van de HF, de gehalten en hardheid van de Jersey en de hardheid en uniformiteit van de Brown Swiss heeft hij voor zijn bedrijf de beste rassen combi­natie gevond…

lees meer ›

Dries Adams blijft Mercure inzetten voor zijn gebruikskruisingen

categorie Stierennieuws

De beste manier om te voorkomen dat je als veehouder teveel jongvee aanhoudt is insemineren met Belgische witblauwe stieren. ‘Anders kom je toch in de verleiding om vaarskalveren aan te houden’, is de ervaring van Dries Adams.

Op zijn melkveebedrijf in Luyksgestel is zodoende het percentage BWB inseminaties bij de melkkoeien de afgelopen jaren gestaag gestegen naar 60 tot 70%. ‘Eerst ben je nog wat voorzichtig. Om een hele beste koe te insemineren met een vleesstier moet er wel even een knop om.’
‘De kalveren van Mercure worden heel gemakkelijk geboren’
Op het be…

lees meer ›

De Multiply’s zijn niet te grote, sterke melkkoeien met beste uiers

categorie Stierennieuws

Het animo voor Jersey stieren neemt in Nederland en Vlaanderen de afgelopen jaren in rap tempo toe. In Amerika is de Jersey zelfs het snelst groeiende ras en is de intensiteit van het fokpro­gramma vergelijkbaar met HF.

Met Multiply is een echte melkstier toegevoegd aan het CRV-stierenaanbod. Zijn met 90 punten opgenomen moeder produceerde in haar tweede lijst maar liefst 10.000 kilo melk, hele gebruikelijke producties op zijn Wilsonview fokbedrijf in Amerika. Daarbij laat Multiply ook nog een lichte plus voor vet zien en een zo goed als gelijkblijvend eiwitgehalte….

lees meer ›