Stierennieuws

Amerikaans

Breng productie, gezondheid en exterieur in uw veestapel

categorie Stierennieuws

In Amerika heeft CRV een eigen fokprogramma waar de nationale indexen zoals TPI en Net Merit een belangrijke rol spelen in de selectie van stieren. Daarnaast ligt er een sterke focus op productie, gezondheid en exterieur.

Onze Amerikaanse stieren worden geselecteerd uit exclusieve koefamilies die hun waarde voor de Amerikaanse fokkerij hebben bewezen. Vanuit dit unieke aanbod stellen we een selecte groep jonge stieren en fokstieren beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse veehouders. Deze stieren die afkomstig zijn uit succesvolle Amerikaanse koefamilies en die ho…

lees meer ›
InSire Topstieren

InSire Topstieren juni: Jacuzzi en Trust

categorie Stierennieuws

Delta Jacuzzi en Lowlands Trust zijn in de maand juni toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Jacuzzi en Trust zijn sinds deze maand te vinden in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

 
Delta Jacuzzi verlegt grenzen in productie en efficiëntie
Met afstand de hoogste NVI-stier voor roodbont op dit moment is Delta Jacuzzi. Met 205 k…

lees meer ›
grazingstieren triplestar

Aanbod grazingstieren uitgebreid

categorie Stierennieuws

Past u op uw bedrijf grazing toe? Fokt u op minder zware koeien met goede capaciteit en robuustheid? En wilt u ook goede gehalten? Bekijk dan de vijf nieuwe grazingstieren die vanuit Nieuw Zeeland nu ook beschikbaar zijn in Vlaanderen en Nederland.

Onlangs is het aanbod grazingstieren uitgebreid met een drietal Nieuw-Zeelandse jerseystieren. Al deze stieren geven kleinere/minder zware koeien met goede capaciteit en robuustheid. Ze hebben hogere gehalten en zorgen voor echte graaskoeien. Ook zijn deze stieren A2A2 en hebben ze BB voor kappa-caseïne. Daarnaast introdu…

lees meer ›
aanhoudingscijfers

CRV-aanhoudingscijfers april 2018

categorie Stierennieuws

Aanhoudingscijfers zeggen hoeveel procent van de dochters na een bepaald aantal maanden nog aanwezig is. De aanhoudingspercentages zijn ruwe cijfers die naast erfelijke aanleg ook onder invloed staan van milieufactoren. Voor individuele stieren geeft de fokwaarde levensduur daarom een beter beeld.

Voor geïnteresseerden publiceert CRV de aanhoudingscijfers van CRV-stieren roodbont, zwartbont en dubbeldoel.

Aanhoudingspercentages april 2018 (download pdf)
Let op: vanwege de fosfaatwetgeving zijn veel extra koeien afgevoerd, wat van invloed is geweest op de gemi…

lees meer ›
InSire Topstieren: Starman

InSire Topstieren mei: Starman en Harvester

categorie Stierennieuws

Brakels Starman en Delta Harvester zijn in de maand mei toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Starman en Harvester zijn nu te vinden in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Brakels Starman
‘Een allround stier met een enorm hoge productievererving.’ Met deze omschrijving typeert specialist veestapelmanagement Gert-Jan van den Bosch de …

lees meer ›