Stierennieuws

Developer

Delta Developer rf degelijke keuze voor dikke melk

categorie Stierennieuws

Delta Developer rf is in juli toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Developer is als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop. 

Met afstand de hoogste gehaltevererver in het holsteinaanbod van CRV heet Delta Developer rf. Hij vererft +0,92% vet en +0,47% eiwit. Dit betekent dat zijn dochters, in vergelijking met hun moeders, een vetgehalte zul…

lees meer ›
Delta Launch PP

InSire Topstier: Launch PP, het perfectie plaatje met dubbel P

categorie Stierennieuws

Delta Launch PP is in juli toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Launch is als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop. 

Met de inzet van Delta Launch PP hoeft fokken op hoornloosheid beslist niet ten koste te gaan van de vooruitgang op andere belangrijke kenmerken. Sterker: de InSire Topstier is in het CRV-aanbod de allerhoogste roodbonte st…

lees meer ›
mengsperma

Sperma in de ‘mix’

categorie Stierennieuws

Het mengen van sperma van verschillende stieren in één rietje verhoogt de bevruchtingsresultaten, aldus enkele buitenlandse onderzoeken. In de EU is het sinds half april toegestaan om een dergelijke ‘mix’ te vermarkten.

Gemengd sperma wordt met name gebruikt bij inseminaties met vleesvee (gebruikskruising bij melkvee of vleesvee), om meer kans op dracht te krijgen. Volgens enkele buitenlandse studies geeft mengsperma 3 tot 5 procent betere bevruchtingsresultaten.

Onze partner in in Belgisch witblauw, BBG – Belgian Blue Group, vermarkt dit mengsperma al langer in …

lees meer ›
Rietjefamilie: Delta Rietje

Serie koefamilies uit Remarlinda: de Rietjefamilie

categorie Stierennieuws

De Franse stammoeder Remarlinda staat aan de basis van verschillende succesvolle koefamilies, ook op de CRV-testbedrijven. In een serie nemen we u mee langs een aantal sterke koefamilies die uiteindelijk zijn terug te voeren op Remarlinda. In deel 1 kijken we samen met Koen Nooijen, eigenaar van het CRV-testbedrijf in Coevorden, naar de Rietjefamilie.

Stammoeder Delta Rietje kwam in 2014 als drachtige pink naar CRV-testbedrijf Nooijen, samen met haar halfzus Delta Ralon. De moeder van deze pinken is Delta Riant, via Etazon Renate een kleindochter van Remarlinda. Epi…

lees meer ›
Pilates

Skalsumer Pilates is pietje-precies in beste boerenkoeien

categorie Stierennieuws

‘Skalsumer Pilates heeft eigenlijk alles wat je als veehouder zoekt in een stier’, stelt melkveehouder Jan Hemmink uit Geesteren (Ov.). ‘Zijn dochters geven veel melk met hoge gehalten en beschikken over zeer goede uiers en benen. Daarbij zijn het gemakkelijke ligboxenstalkoeien die zich prima redden in ons koppel van 180 koeien’, aldus de veehouder.

Hemmink weet waar hij over praat. Op het familiebedrijf worden acht Pilatesdochters gemolken, waaronder Sara 3222 (zie foto). ‘Zij komt uit een heel gewone moeder, maar heeft een prima exterieur en produceert nu met ve…

lees meer ›