Persbericht

CRV keert 346.000 euro ledenvoordeel uit na bewogen boekjaar

categorie Persbericht

Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie was 2019-2020 een bewogen boekjaar voor CRV. Niettemin steeg de omzet en werd een positief resultaat gerealiseerd.

Omzet blijft op peil

De omzet van de Coöperatie CRV u.a. over het boekjaar 2019-2020 bedraagt 172 miljoen euro. Een iets grotere veestapel in Nederland en Vlaanderen compenseerde de daling van de omzet tijdens de lockdown eerder dit jaar, toen onder andere mpr-activiteiten tijdelijk moesten worden opgeschort. De omzet van de buitenlandse businessunits bleef over het algemeen stabiel, waarbij een opvallende…

lees meer ›

Allround CRV-stieren vormen route naar gezonde en efficiënte koeien

categorie Persbericht

CRV-stieren vormen de route naar een gezonde en efficiënte veestapel. Een persistente, toenemende productie, een goede vruchtbaarheid en uiergezondheid zijn belangrijke gezondheidsbouwstenen van fleckviehstieren van CRV. Een efficiënte veestapel produceert meer melk uit dezelfde hoeveelheid voer, gaat lang mee en heeft daarnaast een goede vleesproductie. Het resultaat is meer werkplezier, een beter financieel rendement en een lagere uitstoot. Samen met u werken we daar graag aan.

 
Nog meer vertrouwen in Worldcup en zonen
Worldcup (Wertvoll x Watt) start zijn…

lees meer ›

Gehalterijke CRV-stieren vormen route naar gezonde en efficiënte koeien

categorie Persbericht

CRV-stieren vormen de route naar een gezonde en efficiënte veestapel. Hogere gehalten leveren direct meer melkgeld op en zijn een belangrijke bouwsteen van een hogere efficiëntie. CRV introduceert deze indexdraai daarnaast ook de unieke fokwaarde voerefficiëntie. Koeien produceren bij een hogere voerefficiëntie meer melk uit dezelfde hoeveelheid voer. Het resultaat is een beter financieel rendement en een lagere methaanuitstoot. Samen met u werken we daar graag aan.

 
Krachtpatsers met beste gehalten
Met ruim 2500 dochters aan de melk bevestigt Ranger opnieuw…

lees meer ›

CRV kijkt met vernieuwd logo trots vooruit

categorie Nieuw logo, Persbericht

Al meer dan 100 jaar werken veehouders in Nederland en Vlaanderen voortvarend samen aan een betere veestapel. In deze traditie wortelt de coöperatie CRV. Gegevens van miljoenen koeien zijn er in al die jaren verzameld. Deze vormen een betrouwbare basis voor de ontwikkeling van genetica en informatieproducten die veehouders over de hele wereld vooruithelpen.

 
CRV: Koploper in gezondheid en efficiëntie
‘Als boerencoöperatie begrijpt CRV als geen ander wat jij wilt en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Je wilt dieren die gezond, probleemloos en efficiënt…

lees meer ›

CRV introduceert fokwaarde voerefficiëntie

In december introduceert CRV BV voor haar eigen stieren een nieuwe fokwaarde die het mogelijk maakt om direct te fokken op voerefficiëntie. De index geeft aan hoeveel extra melk dochters van een stier maken uit een kilogram droge stof voer, ten opzichte van het gemiddelde van de populatie. Een goede voerefficiëntie betekent ook een efficiëntere benutting van stikstof en andere mineralen en een lagere CO2 voetafdruk voor de productie van melk.

Het aantal kilogrammen melk dat een koe maakt uit een kilogram droge stof voer. In één zin is dit de omschrijving van voereff…

lees meer ›