Algemeen

Werktuigendagen Oudenaarde

CRV op werktuigendagen in Oudenaarde

categorie Algemeen

Op de komende Werktuigendagen op 23 en 24 september in Oudenaarde is CRV aanwezig met een stand. Mogen we u daar ook begroeten?

Op stand 126 bent u welkom voor een goed gesprek over koeien. Bovendien maakt u kans op vijf doses SiryX. Op beide beursdagen geven we een spermapakket weg ter waarde van vijf doses gesekst sperma. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is op onze stand uw gegevens achter te laten.

 
Provinciale fokveedag
Voor wie graag koeien wil kijken: op 23 september zijn de Werktuigendagen wederom het toneel van de provinciale fokveedag. Naas…

lees meer ›

Nieuwe Vlaamse karkasindexen beschikbaar

categorie Algemeen

De karkasindexen voor het Belgisch witblauw ras geven vleesveehouders bijzondere informatie over de mogelijk groei van de nakomelingen van een stier. Daarmee zijn ze een belangrijk selectiemiddel voor de stierkeuze op hun bedrijf. Drie keer per jaar publiceert CRV de nieuwe karkasindexen.

De basis van de fokwaardeschatting wordt bepaald door de dieren geboren in 2010. Het gemiddelde van de drie indexen bedraagt telkens 100, met een spreiding van 10 punten. Voor het karkasgewicht is deze spreiding van 10 punten gelijk aan een gewicht van 18,2 kilogram. Zo heeft Ilot …

lees meer ›
CRV-kruisingsdag met CrossFit

CRV-Kruisingsdag op 16 september 2017

categorie Algemeen

Op zaterdag 16 september 2017 vindt de CRV-Kruisingsdag plaats te Denekamp (NL). Tijdens deze dag kunt u zich informeren over het laatste nieuws over kruisen en het kruisingsconcept CrossFit. 

Het programma van de kruisingsdag staat borg voor veel informatie en indrukken. Zo presenteren we rasgroepen van diverse kruisingen, presenteren we ons kruisingsconcept CrossFit en kunt u de kruisingsveestapels van de familie Bosgoed en familie Veldscholten bekijken.

Ook het melkveebedrijf met raszuivere jerseydieren van familie Kuiper, Europees kampioen ijs maken, kunt u b…

lees meer ›

Maak optimaal gebruik van de kortingen

categorie Algemeen

Een optimaal gebruik van de kortingsregelingen kan u al gauw een behoorlijke besparing opleveren. Door een combinatie van uw hoofdras met extra aankopen van BWB-gebruikskruisingen daalt uw gemiddelde dosisprijs aanzienlijk.

De spermaprijzen excl. btw gelden vanaf 11 augustus 2017 tot en met 7 december 2017. Deze prijzen kunnen te allen tijde aangepast worden en levering is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Voor de meest actuele prijzen en status van beschikbaarheid kunt u de website van CRV raadplegen. De genoemde prijzen betreffen brutoprijzen. Hieronder treft …

lees meer ›

Piet Oudshoorn over strategisch fokken met SiryX-sperma

‘Voor mij is er geen twijfel’, stelt Piet Oudshoorn resoluut. ‘Op fokkerij bezuinig ik niet.’ Nieuwe kansen om te werken aan verbetering van de genetische aanleg van zijn dieren grijpt de melkveehouder uit Snelrewaard (NL) met beide handen aan. De inzet van SiryX-sperma is een vast onderdeel van zijn strategische aanpak.

Acht jaar geleden startte melkveehouder Piet Oudshoorn met de aankoop van embryo’s uit het CRV-fokprogramma. Ook was hij één van de eerste deelnemers aan het project FokkerijDataPlus. Hiervoor liet hij van al zijn dieren een genoomfokwaarde bepalen….

lees meer ›