Algemeen

Jersey in de wei

België krijgt voor het eerst nationale jerseykeuring

categorie Algemeen

Het bestuur van de melkveeprijskamp Ath by Night organiseert dit jaar naast een keuring van holsteins ook een keuring voor het jerseyras. De jerseykeuring staat open voor dieren uit heel België. Deze nationale jerseykeuring is een primeur voor België.

De show Ath by Night vindt plaats op 9 november in Henegouwen in Waals-Brabant.

 
Primeur voor België
‘Voor zover ons bekend, wordt dit de eerste nationale jerseykeuring in België’, vertelt veehouder Ivo Hulsbosch, die naast holsteins zelf ook een aantal jerseys melkt en betrokken is bij de organisatie. ‘We h…

lees meer ›
prijskamp brussel

Inschrijving nationale prijskamp witblauw op Agribex via CRV

categorie Algemeen

Tijdens de Agribex in Brussel vindt ook dit jaar weer de nationale prijskamp plaats voor het Belgisch witblauw ras. De organisatie is in handen van het Waalse Elevéo en CRV.

De nationale prijskamp vindt plaats op woensdag 4 december in paleis 1 van Brussels Expo. Vleesveehouders kunnen hun dieren via CRV inschrijven en dat vóór maandag 21 oktober. Alle ingeschreven dieren dienen zowel aan de sanitaire voorwaarden als aan de voorwaarden van de organisatie te voldoen.
Nieuw in de voorwaarden
Elk ingeschreven dier dient te zijn ingeschreven in de hoofdsectie van een …

lees meer ›

DjustConnect: draaischijf voor het delen van data in de agrovoedingsketen

categorie Algemeen

Na meer dan een jaar intensieve voorbereiding lanceert ILVO samen met AVEVE, Boerenbond, CRV, DGZ en Milcobel een uniek DEELplatform om data geavanceerd te delen in de Vlaamse agrovoedingsketen. Het platform heet DjustConnect, een naam die alludeert op performantie en efficiëntie. Ingenieus zijn de in de architectuur en in het beheer ingebouwde controlefuncties voor de  boer. Híj of zij is eigenaar van de data en beslist of, en met wie, er mag worden gedeeld.

DjustConnect wordt de ‘autostrade’ langs waar je data op een vlotte, gereglementeerde manier uitwisselt. De …

lees meer ›
Werktuigendagen Oudenaarde

CRV op Werktuigendagen 2019 in Oudenaarde

categorie Algemeen

Op de komende Werktuigendagen op 21 en 22 september in Oudenaarde is CRV aanwezig met een stand. Mogen we u daar ook begroeten?

Op stand 136 bent u welkom voor een goed gesprek over koeien en om even een drankje te komen drinken. De beurs is open van 9.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.werktuigendagen.be/nl

 
Provinciale fokveedag gaat niet door
De keuring stond gepland voor zaterdag 21 september, maar kan vanwege te weinig aanmeldingen geen doorgang vinden. Toch zijn er koeien aanwezig op de Werktuigendagen. Er is een demonstratiegroe…

lees meer ›
studieclub

CRV-programma 2019-2020 voor afdelingen en studieclubs

categorie Algemeen

Heeft u het programma voor uw afdeling of studieclub voor het komend seizoen al rond? Wellicht kunnen wij u ondersteunen om invulling te geven aan een van uw bijeenkomsten. We hebben diverse workshops en excursies samengesteld. Hebt u een specifieke wens, dan kunnen we op maat het onderwerp bepalen in functie van de interesses en ambities van uw afdeling en studieclub.

Meer informatie en aanvragen
Meer weten of een workshop/excursie aanvragen? Neem gerust contact op met uw eigen veestapeladviseur of met onze klantens…

lees meer ›