Algemeen

CRV-Kruisingsdag op 16 september 2017

categorie Algemeen

Op zaterdag 16 september 2017 vindt de CRV-Kruisingsdag plaats te Denekamp (NL). Tijdens deze dag kunt u zich informeren over het laatste nieuws over kruisen. 

Het programma van de kruisingsdag staat borg voor veel informatie en indrukken. Zo presenteren we rasgroepen van diverse kruisingen en kunt u de kruisingsveestapels van de familie Bosgoed en familie Veldscholten bekijken.

Ook het melkveebedrijf met raszuivere jerseydieren van familie Kuiper, Europees kampioen ijs maken, kunt u bezoeken. U kunt zich verder uitgebreid informeren door de verschillende stamboe…

lees meer ›

Maak optimaal gebruik van de kortingen

categorie Algemeen

Een optimaal gebruik van de kortingsregelingen kan u al gauw een behoorlijke besparing opleveren. Door een combinatie van uw hoofdras met extra aankopen van BWB-gebruikskruisingen daalt uw gemiddelde dosisprijs aanzienlijk.

De spermaprijzen excl. btw gelden vanaf 11 augustus 2017 tot en met 7 december 2017. Deze prijzen kunnen te allen tijde aangepast worden en levering is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Voor de meest actuele prijzen en status van beschikbaarheid kunt u de website van CRV raadplegen. De genoemde prijzen betreffen brutoprijzen. Hieronder treft …

lees meer ›

Piet Oudshoorn over strategisch fokken met SiryX-sperma

‘Voor mij is er geen twijfel’, stelt Piet Oudshoorn resoluut. ‘Op fokkerij bezuinig ik niet.’ Nieuwe kansen om te werken aan verbetering van de genetische aanleg van zijn dieren grijpt de melkveehouder uit Snelrewaard (NL) met beide handen aan. De inzet van SiryX-sperma is een vast onderdeel van zijn strategische aanpak.

Acht jaar geleden startte melkveehouder Piet Oudshoorn met de aankoop van embryo’s uit het CRV-fokprogramma. Ook was hij één van de eerste deelnemers aan het project FokkerijDataPlus. Hiervoor liet hij van al zijn dieren een genoomfokwaarde bepalen….

lees meer ›
Skalsumer Pietje 972 (L) & Skalsumer Pietje 981 (R) (Danno) - Eig: H. Agema, Kollumerpomp

Danno imponeert ook in Skalsumer stal

Delta Bookem Danno liet op de NRM een geweldige dochtergroep zien. Met een NVI van 384 is Danno de hoogste dochtergeteste stier in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels zijn er van hem ruim 3500 nazaten op 1379 bedrijven in productie. Deze dochters bezorgen Danno prachtige scores van +8% voor Better Life Gezondheid en +9% voor Better Life Efficiëntie.

Wat dit betekent in de praktijk is onder andere te zien op het Skalsumer fokbedrijf van Hessel en Ettie Agema in Kollumerpomp. Hier zijn twee vaarzen van Danno de onbetwiste toppers van hun jaargang: Skalsumer Pietje 972 …

lees meer ›

Vijf CRV-stieren van één bedrijf, uit één koefamilie

categorie Algemeen

Dit jaar zet CRV vijf nieuwe stieren in met de stalnaam Double W van Willem Booij en Wendie Ottens uit Benneveld. Radiator, Ranger, Rodeo, Rotary en Rush Hour komen bovendien uit één koefamilie: de Rickyfamilie.

Nu CRV jaarlijks minder stieren inzet vindt nog strengere selectie plaats in geboren stierkalveren. Dat maakt het extra bijzonder dat er vijf stieren van hoog niveau uit de koker van één fokker komen. De passie voor fokkerij begon bij Willem (zie foto) tijdens een stage bij Rene de Jong (Vero Jes Holsteins in Molenschot). ‘Passie is inderdaad de basis v…

lees meer ›