Algemeen

boerderijvakantie-pakket

CRV Boerderijvakantie-pakket

categorie Algemeen

De zomervakantie in Vlaanderen is begonnen. We gaan dit jaar veelal op vakantie in eigen land, ook de boerderijvakantie is daarbij populair. Daarom maakten wij een speciaal vakantiepakket voor kinderen die vakantie vieren op de boerderij. Zo wordt de boerderijvakantie nog leuker en ook leerzaam!

Hebt u een boerderijcamping met rundvee? Gebruik het vakantiepakket voor (de kinderen van) uw gasten.
Gaat u met uw kinderen naar een boerderijcamping met rundvee? Print het pakket uit en neem het mee om de vakantie nog leuker te maken!

Alle losse onderdelen van het vaka…

lees meer ›
MPR-materiaal - tru-tester

Werk altijd met schoon mpr-materiaal

categorie Algemeen

De melkproductieregistratie (MPR) is voor uw bedrijf een belangrijke informatiebron. Het is daarom heel belangrijk dat de monstername zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dat is alleen mogelijk als u werkt met schoon mpr-materiaal.

De apparatuur die CRV levert om melkmonsters te kunnen nemen (tru-testmeters of robotapparatuur) wordt op verschillende bedrijven gebruikt. Om zeker te weten dat dat mpr-materiaal voldoet aan de hygiëne-eisen, adviseren we u die apparatuur zelf te reinigen.

We adviseren onderstaande werkwijze:

Spoel de apparatuur voorafgaand aan de monste…

lees meer ›
mpr - monsternemer

Corona en monstername met monsternemers

categorie Algemeen

In de afgelopen weken is het coronavirus gelukkig steeds meer onder controle geraakt. De overheid heeft om die redenen een aantal versoepelingen afgekondigd. Deze versoepelingen hebben onrechtstreeks ook betrekking op de monstername met monsternemers. We keren langzaam aan weer terug naar een ‘normale’ situatie.

De bekende hygiënemaatregelen blijven voorlopig nog gelden:

Voorzie de mogelijkheid voor bezoekers om handen te wassen met zeep
Hou minstens 1,5 meter afstand
Draag een mondmasker om een veilige werkomgeving te garanderen
Beperk fysieke en soci…

lees meer ›

KI-dierenarts Nathalie Wullepit werkt veilig in coronatijd

categorie Algemeen

Nathalie Wullepit werkt als KI-dierenarts en vruchtbaarheidsbegeleider voor CRV in West Vlaanderen. Samen met de veehouders neemt ze een aantal voorzorgsmaatregelen om in coronatijd veilig haar werk te kunnen doen.

 
Blij met meedenkende veehouders
‘Tijdens het werk neem ik strikte hygiënemaatregelen in acht om besmetting met corona te voorkomen’, vertelt Nathalie. ‘Ik was vaak mijn hand, open kranen en deuren zo veel mogelijk met mijn elleboog en bewaak afstand met veehouders.’  De KI-dierenarts is blij dat veehouders goed met haar meedenken. Als de benodigd…

lees meer ›
vacature

Meer CRV-medewerkers weer de boer op

categorie Algemeen

Onze veestapeladviseurs en andere CRV-medewerkers zien ernaar uit om vanaf maandag 11 mei de veehouders weer te bezoeken. We zijn erg blij dat we in de afgelopen weken via telefoon, e-mail en beeldbellen contact konden blijven houden en dat onze medewerkers zoals inseminatoren en monsternemers in de meeste gevallen konden blijven komen.

Er gaat toch niets boven een echt bezoek, het zien van de koeien, de geur van de stal en een gesprek waarbij je elkaar echt kunt ontmoeten. Maar dit doen we alleen als het meerwaarde heeft. Het is van groot belang voor de veiligheid …

lees meer ›