Algemeen

Emma 71 gehuldigd tot mrij-koe van het jaar 2017

categorie Algemeen

Onder grote belangstelling is Emma 71 van de familie Kerkmeijer-Wichink uit Wesepe op het bedrijf gehuldigd tot mrij-koe van het jaar 2017. Emma is onlangs ingeschreven met 85 punten voor algemeen voorkomen en ook 85 punten voor uier. De selectiecommissie roemde haar beste raskwaliteiten voor vruchtbaarheid en uiergezondheid en haar eiwitrijke productie.

Emma 71 heeft een celgetal dat net beneden de 40 ligt in haar derde lactatie. Haar geprojecteerde 305 dagenproductie bedraagt nu bijna 8.000 kg melk met 4,35% vet en 4,01% eiwit. De jury is van mening dat het juist…

lees meer ›
Fokken op Maat

Seminarie Agridagen Ravels: ‘40 liter per koe: maatschappelijk verantwoord?’

categorie Algemeen

Is de maatschappij klaar voor koeien die steeds meer melk gaan geven? Deze vraag staat centraal op het seminarie voor rundveehouders op de Agridagen in Ravels op 16 februari. Als een van de organisatoren van het seminarie, nodigt CRV u van harte uit.

De melkveehouderij evolueert snel, hierdoor halen steeds meer landbouwers de magische grens van 40 liter per koe per dag. Daartegenover staat een steeds kritischere maatschappij op vlak van milieu en dierenwelzijn. De vraag stelt zich dus of de maatschappij klaar is voor deze trend.

 
Seminarie op 16 februari A…

lees meer ›
delta satelliet

Eiwitrijke Delta Riana scoort 89 punten als tweedekalfs

categorie Algemeen

Uit de beste vrouwelijke dieren produceren we in ons Dairy Breeding Center in Wirdum topembryo’s. Een mooi voorbeeld van een dier dat is begonnen als zo’n embryo, is Delta Riana. Bovendien produceerde ze zelf ook al de nodige embryo’s en ook haar dochters worden hiervoor inmiddels ingezet. Onlangs kreeg dit mooie dier 89 punten van de inspecteur.

Delta Riana (v. Delta Nelson) scoorde in december 2017 als tweedekalfs koe 89 punten voor algemeen voorkomen. Ze scoorde voor frame, type, uier en benen respectievelijk 88, 89, 90 en 89 punten.
In haar eerste lactatie (719…

lees meer ›
HerdOptimizer

Trainingen ‘Haal meer uit HerdOptimizer’

categorie Algemeen

Deelnemers aan Fokken op Maat en FokkerijData Plus gebruiken de online fokkerijapplicatie HerdOptimizer om optimaal gebruik te maken van de genetische informatie van hun veestapel. CRV biedt interactieve trainingen aan, waarin veestapeladviseurs veehouders helpen om zoveel mogelijk uit het programma te halen.

In de online fokkerijapplicatie HerdOptimizer volgt u de status van de merkertesten en leest u vervolgens ook de uitslagen daarvan. Ook ziet u de genetische aanleg van elk dier ten opzichte van haar koppelgenoten. Aan de hand van uw eigen fokdoel krijgt u advie…

lees meer ›
melkproductiekenmerken mpr

Tip: mpr-melkmonsters vorstvrij bewaren

categorie Algemeen

In de winterperiode neemt de kans op vorst weer toe. Denkt u eraan de melkmonsters voor mpr vorstvrij te bewaren, totdat deze worden opgehaald door onze distributiemedewerker? Zo zorgt u ervoor dat u een correcte mpr-uitslag ontvangt.
Ook voor gebruikte monsterapparatuur voor mpr, zoals tru-testmeters en robotapparatuur is het belangrijk dat u ze op een vorstvrije plaats bewaart. Alvast bedankt voor uw medewerking.
 

lees meer ›