Algemeen

‘Zeker weten dat we fokken met onze beste dieren’

categorie Algemeen

Kimberley Vriesinga wil uit de veestapel halen wat erin zit. ‘We kunnen maar een beperkt aantal kalveren aanhouden. Daarom willen we alleen fokken met onze beste dieren’, legt ze uit. Fokken op Maat helpt de Friese melkveehoudster bij het nemen van goed onderbouwde fokkerijbeslissingen. Kimberley Vriesinga weet wat ze wil.

Ook als het gaat over de fokkerij op het melkveebedrijf dat ze samen met haar vriend Jaap Formsma in het Friese Scherpenzeel beheert. Met hulp van losse arbeidskrachten verzorgen de veehouders ongeveer 165 melkkoeien en 100 stuks jongvee. De koeie…

lees meer ›

Binnenkort online: de nieuwe website en webshop

categorie Algemeen

Via de mobiele telefoon direct een bestelling plaatsen voor sperma of inseminatiemateriaal? Of snel even de fokwaarde van een stier checken? Het kan straks nog gemakkelijker en gebruiksvriendelijker via onze vernieuwde webshop! En ook onze website krijgt een nieuw jasje! Bestellen in de webshop kan na inloggen via ‘Mijn CRV’ . Dit is de nieuwe persoonlijke startpagina waarop u met uw eigen e-mailadres en wachtwoord veilig inlogt.
Laatste puntjes op de i
Op dit moment zijn we druk bezig met de laatste puntjes op de i. De nieuwe website van CRV vindt u binnenkort op di…

lees meer ›
boerderijvakantie vakantiepakket koe knutselen

CRV Boerderijvakantie-pakket

categorie Algemeen

De zomervakantie in Vlaanderen begint vandaag! We gaan dit jaar veelal op vakantie in eigen land, ook de boerderijvakantie is daarbij populair. Daarom hebben we het vakantiepakket voor kinderen die vakantie vieren op de boerderij verder uitgebreid. Zo wordt de boerderijvakantie nog leuker en ook leerzaam!

Natuurlijk is het pakket ook heel geschikt voor kinderen die wonen op een boerderij! Kleuren en knutselen jullie ook mee?

Hebt u een boerderijcamping met rundvee? Gebruik het vakantiepakket voor (de kinderen van) uw gasten.
Gaat u met uw kinderen naar een boerd…

lees meer ›
veilig werken

Veilig werken op uw bedrijf; ook voor CRV-medewerkers

categorie Algemeen

In een stal die veilig is, is het prettig werken! Dat geldt voor u als veehouder en uw gezin, maar ook voor CRV-medewerkers of andere bezoekers die bedrijfsmatig in uw stal komen. Een dier laat zich gemakkelijker behandelen als er rust is in de stal. En een inseminator, monsternemer, inspecteur (bedrijfsinspectie) of andere bezoeker kan het werk beter doen als de arbeidsomstandigheden goed zijn. Dan kan hij of zij de volle aandacht op het werk richten. Dat levert betere resultaten op.

Graag vragen we daarom uw aandacht voor de veiligheid van onze medewerkers op uw b…

lees meer ›
MPR-materiaal - tru-tester

Werk altijd met schoon mpr-materiaal

categorie Algemeen

De melkproductieregistratie (MPR) is voor uw bedrijf een belangrijke informatiebron. Het is daarom heel belangrijk dat de monstername zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dat is alleen mogelijk als u werkt met schoon mpr-materiaal.

De apparatuur die CRV levert om melkmonsters te kunnen nemen (tru-testmeters of robotapparatuur) wordt op verschillende bedrijven gebruikt. Om zeker te weten dat dat mpr-materiaal voldoet aan de hygiëne-eisen, adviseren we u die apparatuur zelf te reinigen.

We adviseren onderstaande werkwijze:

Spoel de apparatuur voorafgaand aan de monste…

lees meer ›