Coöperatie

mpr jaarstatistieken

Weer een hogere levensproductie voor Vlaamse melkkoeien

De gemiddelde melkproductie en levensproductie van de koeien in Vlaanderen is in het boekjaar 2019-2020 opnieuw gestegen. Het rollend jaargemiddelde nam toe naar 9305 kg melk per koe met 4,24% vet en 3,50% eiwit en de koeien die in dit boekjaar werden afgevoerd, produceerden gemiddeld 28.879 kg melk met 4,16% vet en 3,47% eiwit. Dat is 892 kg melk en 73 kg vet en eiwit meer dan in het vorige boekjaar.

Het economisch jaarresultaat (ejr) steeg van 2033 naar 2074. Dit komt naar voren uit de jaarstatistieken van de melkproductieregistratie (mpr) van de Coöperatie CRV. …

lees meer ›
knutselen in de herfst

Kinderpakket voor de herfstvakantie

categorie Coöperatie

De herfst is begonnen! Ook de herfstvakantie staat binnenkort weer voor de deur. Daarom maakten we een speciaal doe-pakket voor kinderen die in de herfst(vakantie) graag bezig zijn met het thema ‘koe’! 

Knutselen met kastanjes, een herfstige kleurplaat en een boerderij-memory-spel, dat zijn de onderdelen van het herfstpakket. Het pakket is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, zowel voor kinderen die zelf op een boerderij wonen als voor kinderen die vakantie vieren op een (kampeer)boerderij!

Het memoryspel en de kleurplaat zijn hieronder te downloaden …

lees meer ›
cowhero

Hartverwarmende motivaties voor #cowheroes

categorie Coöperatie

‘Opa is een #cowhero omdat hij geen moment getwijfeld heeft om ook tijdens de lockdown dagelijks zijn werk op ons melkveebedrijf te blijven doen.’

Het is zo maar één van de vele lieve, hartverwarmende en ontroerende reacties die binnen kwamen op de actie ‘verras één van jouw #cowheroes met een thermo mok’. Met deze actie zette CRV de stille hardwerkende helden in het zonnetje, die tijdens de coronacrisis dag en nacht zijn blijven zorgen voor hun koeien. Deelnemers aan deze actie konden iemand uit hun omgeving laten verrassen met een speciale thermo mok.

 
M…

lees meer ›
bwb-index

Eerste publicatie van nieuwe bwb-index

categorie Coöperatie, Fokwaarden

De Coöperatie CRV en CRV Vlaanderen vzw introduceerden onlangs de nieuwe bwb-index voor stieren van het Belgisch-witblauwras. Deze bwb-index kwam er op vraag van de rascommissie Belgisch witblauw.

De bwb-index wordt drie maal per jaar gepubliceerd en dit telkens in drie aparte lijsten. Elke lijst is samengesteld in functie van de betrouwbaarheid van de bwb-index.

 
Fokstieren meest betrouwbaar
De lijst met fokstieren bevat stieren met de hoogste betrouwbaarheid (> 65% betrouwbaarheid). Hun bwb-index zal het best hun werkelijke fokkerijprestatie inschatt…

lees meer ›
#cowheroes

Verras één van uw #cowheroes met een exclusieve thermomok

categorie Coöperatie

Inmiddels begint het openbare leven in een groot deel van de wereld weer langzaam op gang te komen sinds het uitbreken van de coronapandemie. Maar op de boerenbedrijven heeft er niets stilgestaan. Veehouders werkten en werken nog altijd dag en nacht om voor hun koeien te zorgen en voedsel te produceren. Om deze stille hardwerkende helden in het zonnetje te zetten, organiseert CRV de actie ‘trots op onze #cowheroes’.

Kent u in uw omgeving iemand die dagelijks met koeien werkt en vindt u dat hij of zij een held is? Dan kunt u diegene laten verrassen met een presentje …

lees meer ›