Coöperatie

Fokkerijdag voor boerinnen

Speciale fokkerijdag voor boerinnen

categorie Coöperatie

Onder te titel ‘Boerin aan zet’ organiseert CRV speciaal voor boerinnen op verschillende Delta-testbedrijven een fokkerijdag. U bent welkom in Sint-Laureins, maar ook in Nispen, net over de grens bij Essen.

Voor een optimale veestapel gaan fokkerij en de zorg voor de dieren hand in hand. Een goede verzorging van de drachtige dieren is nog maar het begin van zo’n optimale veestapel. Vervolgens is de kalveropfok van cruciaal belang. Dikwijls is hierbij de boerin aan zet is. Maar hoe selecteert u de koeien en pinken waarbij u het beste (vrouwelijk) sperma inzet voor …

lees meer ›

Tarieven 2017-2018

categorie Coöperatie

Vanaf 1 september 2017 gelden de nieuwe tarieven voor de diensten en producten van CRV. Uit duurzaamheidsoverwegingen wordt de tarievenkaart niet meer geprint en per post verstuurd. De tarievenkaart is digitaal beschikbaar via deze website.

: Bekijk hier de tarievenkaart 2017-2018.

Hebt u nog vragen over de tarievenkaart, neem dan contact op met CRV Klantenservice of uw veestapeladviseur.

lees meer ›

Wie is de ‘Beste publieksjury van Vlaanderen’

categorie Coöperatie

Bezoekt u vaak een prijskamp? En heeft u net zo’n scherp oog als de jury? Doe deze zomer dan mee met onze publieksjury. Op verschillende prijskampen, zowel voor melkvee als voor Belgisch witblauw, kunt u zich meten met de jury.

De publiekscompetitie organiseren we dit jaar voor het eerst in samenwerking met verschillende prijskampen. Op elk van deze prijskampen (zie tabel) kunt u zich als deelnemer aanmelden bij het secretariaat. U ontvangt dan een wedstrijdformulier en zet bij twee specifieke rubrieken de dieren op volgorde, net zoals de jury. U krijgt een bepaalde…

lees meer ›

Inschrijving nationale prijskamp witblauw in Libramont

categorie Coöperatie

Op zaterdag 29 juli vindt op de beursterreinen van het Waalse Libramont de 29e editie plaats van de nationale prijskamp voor het witblauw ras. Inschrijven voor deze prijskamp kan via CRV tot en met maandag 29 mei aanstaande.

Op het programma voor deze nationale prijskamp staat een prijskamp voor stieren vanaf 15 maanden (geboren voor 30 april 2016 en vrij van de zeven genetische defecten), een prijskamp voor vaarzen van 12 tot 32 maanden (geboren van 30 november 2014 tot 29 juli 2016), gekalfde vaarzen van 32 tot 44 maanden (geboren van 30 november 2013 tot 29 novem…

lees meer ›

VeeteeltVlees wint persprijs duurzame ontwikkeling

categorie Coöperatie

Guy Nantier, hoofdredacteur van het vakblad Veeteeltvlees dat uitgegeven wordt door CRV, ontving op 11 mei in Brussel de persprijs 2017 voor duurzame ontwikkeling. 

Aanleiding voor deze prestigieuze erkenning was zijn artikel gepubliceerd in mei 2016 over Agroforestry onder de titel: Agroforestry verweeft landbouw, bosbouw en natuur met elkaar en zorgt voor 50 procent meer profijt.

Pluspunt in een vaak defensieve sector
‘Agroforestry is een landbouwbenadering die nog niet zo bekend is, en een manier om de kringloop te sluiten in een sector met een grote voetafdr…

lees meer ›