Feestelijke huldiging van Big Boukje 192

categorie Coöperatie, Levensduur
4
mrt
2016
0
Reacties
De trotse Ingrid en Jos Knoef flankeren hun Big Boukje 192, de meest duurzame koe van Nederland

Vanmiddag is Big Boukje 192 gehuldigd. De eerste koe in Nederland die de grens van 200.000 kg melk overschreed stond hierbij volop in de belangstelling van pers en publiek.

Jos en Ingrid Knoef en hun gezin hadden zoveel aanloop niet verwacht. Maar het was ook geen geringe prestatie die hun 18-jarige Big Boukje op de mat had gelegd: als eerste de mijlpaal van 200.000 kg melk bereiken. Voordat Jos en Ingrid het goed en wel beseften, werden ze meegenomen in de flow van aandacht, felicitaties en vragen van de pers. En ze genoten er met volle teugen van.

Persmoment
Behalve de aanwezigheid van cameraploegen en schrijvende pers waren er ook veel vrienden en familie die het veehoudersgezin in een speciaal opgetrokken tent in het Overijsselse Geesteren kwamen feliciteren.

Annie-Schreier
Streekgenote en Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik greep haar kans om deze bijzondere koe met eigen ogen te zien en complimenteerde de familie van harte met deze duurzame prestatie.

Jos-Knoef

Boukje werd met een mooie krans gehuldigd door Henk Oosterink, de fokker van Cash, oftewel de vader van Boukje. Aangezien Boukje met Cash x Labelle x F16 x Tops in haar pedigree een 100 procent CRV-afstamming heeft, mochten ook wij niet ontbreken. Namens de Raad van Commissarissen overhandigde Wietse Duursma De Gouden Koe aan de familie Knoef.

Certificaat
En bij een bijzondere prestatie hoort een certificaat – het eerste voor een 200-tonner. Jos kreeg het uit handen van Arend Steenbergen, voorzitter fokkerijraad CRV.

 Meer foto’s op Facebook