Laat u informeren op de Fleckviehdag

27
mrt
2015
0
Reacties

Met zijn sterke en sobere bouw, goede vruchtbaarheid en uiergezondheid en de extra omzet en aanwas voegt fleckvieh een dimensie aan uw veestapel toe. Kruisen met fleckviehstieren wordt dan ook steeds populairder in Nederland.

Via het Europese fokprogramma van CRV in Tsjechië en Duitsland brengt CRV top-fleckviehstieren in de markt. Fleckviehstieren waarmee u uw veestapel kunt optimaliseren. Laat u informeren over de resultaten die u met flechvieh kunt behalen en maak nader kennis met ons fleckviehaanbod en onze fleckviehspecialisten. Kom naar de fleckviehdag!

Datum: woensdag 15 april 2015
Locatie: ‘Het Bonte Paard ’, Deventerweg 87, 7451 MC Holten

Programma
12.00 uur Ontvangst met lunch
12.50 uur Opening door Gert-Jan van den Bosch, adviseur veestapelmanagement CRV
13.00 uur Bedrijfspresentatie door Henk Kleinen Traast
13.30 uur Inleiding door Tobias Lerner over het Europese fleckviehprogramma van CRV
14.15 uur Bezoek aan bedrijf familie Kleinen Traast, Slagmansdijk 8, 7437 RJ Bathmen.
Vanaf 2005 gebruikt de familie fleckviehstieren. De koeien worden sinds kort gemolken met robots. De gemiddelde productie is 8100 kg met 4,69% vet en 3,72% eiwit. Levensduur is een belangrijk thema voor het bedrijf, de gemiddelde leeftijd is 5.08 jaar. Het vervangingspercentage is 11%.U wordt rondgeleid over het bedrijf en volgt een workshop ‘Stieradvies’, gegeven door fleckviehspecialist Christa Rappensperger.
15.30 uur Afsluiting

 

Interessante sprekers

Fleckviehdag-Tobias
  • Tobias Lerner, Product Manager Fleckvieh bij CRV. Hij geeft een presentatie over het Europese fleckviehprogramma van CRV zoals dat in Duitsland en Tsjechië gevoerd wordt. Daarnaast gaat Tobias in op de onderscheidende kwaliteiten van het CRV-fokprogramma en bespreekt hij de meest actuele stieren.
Fleckviehdag-Christa
  • Christa Rappensperger, fleckviehspecialist en werkzaam voor CRV Duitsland. Hier verzorgt zij het SireMatch-programma bij de veehouders. Christa geeft een workshop over de advisering van de fleckviehstieren op de koeien.
  • Wat zijn de beweegredenen om met fleckvieh te kruisen? Hoe werkt dit in de praktijk? Henk Kleinen Traast vertelt u uitgebreid welke keuzes hij heeft gemaakt en zijn ervaringen met fleckvieh. Ook deelt hij de resultaten die zijn bedrijf door het gebruik van fleckvieh heeft behaald.

Meer informatie
Meer info is te verkrijgen bij: Gert-Jan van den Bosch, adviseur veestapelmanagement CRV,
telefoon: 06-22 70 50 19, e-mail: gertjan.van.den.bosch@crv4all.com

Aanmelden
We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden voor deze fleckviehdag
Opgeven voor de fleckviehdag kan tot 13 april.