CRV introduceert herkauwactiviteit binnen Ovalert

21
jan
2015
0
Reacties

Veehouders kunnen vanaf februari binnen de vruchtbaarheidsoplossing Ovalert kiezen voor het meten van herkauwactiviteit. Dit wordt mogelijk dankzij een samenwerking tussen CRV en het Israëlische SCR Engineers Ltd. Door de nieuwe optie kunnen veehouders het veestapelmanagement nog meer op hun eigen wensen afstemmen.

Door de samenwerking met SCR krijgen veehouders vanaf februari een ruimere keuze qua sensortechnologie. Door deze uitbreiding is er meer maatwerk mogelijk, afhankelijk van de managementinformatie die de veehouder wenst van zijn veestapel. Zo ontstaat binnen Ovalert onder meer de optie om de herkauwactiviteit van de dieren te meten en te benutten. Voor de veehouder betekent dit een uitbreiding van de attentiemogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid.

Samenwerking met SCR
SCR is een vooraanstaande ontwikkelaar van managementoplossingen binnen de melkveehouderij en is onder meer bekend vanwege de SCR Heatime-systemen voor koemonitoring. Onlangs werd SCR overgenomen door Allflex, wereldleider op het gebied van dieridentificatiesystemen voor de veehouderij.

‘Met al haar expertise op het gebied van het verbeteren van de veestapel is CRV de ideale strategische partner om veehouders toegang te geven tot geavanceerde oplossingen voor koemonitoring’, aldus Oren Zvulun, general manager van SCR Europa.

Jos Koopman, directeur CRV West-Europa: ’CRV wil voorloper zijn op het gebied van veestapelmanagement en werkt daarom samen met innovatieve partners. SCR is een zeer vooruitstrevende en daarmee aantrekkelijke partij om mee samen te werken. Geavanceerde technologie, ingebed in de dienstverlening van CRV, dat levert krachtige oplossingen.’

Ovalert biedt volop mogelijkheden om veehouders te ontzorgen en hen te helpen om de resultaten van hun veestapel op een hoog peil te brengen en te houden. De verruiming van de keuze qua sensortechnologie laat zien dat CRV deze dienstverlening volop blijft doorontwikkelen.

Meer informatie over Ovalert