Werk altijd met schoon mpr-materiaal

categorie Algemeen
27
mei
2021
0
Reacties
MPR-materiaal - tru-tester

De melkproductieregistratie (MPR) is voor uw bedrijf een belangrijke informatiebron. Het is daarom heel belangrijk dat de monstername zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dat is alleen mogelijk als u werkt met schoon mpr-materiaal.

De apparatuur die CRV levert om melkmonsters te kunnen nemen (tru-testmeters of robotapparatuur) wordt op verschillende bedrijven gebruikt. Om zeker te weten dat dat mpr-materiaal voldoet aan de hygiëne-eisen, adviseren we u die apparatuur zelf te reinigen.

We adviseren onderstaande werkwijze:

  • Spoel de apparatuur voorafgaand aan de monstername goed voor.
  • Reinig de apparatuur na de monstername met reinigingsmiddel.
  • Of geef de monsternemer medewerking om dit voor u te kunnen doen!

 

Let op restmelk

Om verontreiniging van de tankmelk te voorkomen, is het belangrijk dat u er voor zorgt dat eventuele restmelk die tijdens de monstername ontstaat, niet in de tank komt. Deze restmelk kan een oorzaak zijn van een verhoogd kiemgetal.

Wanneer u de bovenstaande hygiënemaatregelen niet in acht neemt, kan CRV geen verantwoordelijkheid nemen voor problemen die ontstaan tijdens het gebruik van de monsternameapparatuur.
Apparatuur defect?

Werkt een apparaat niet naar behoren of zijn bijvoorbeeld slangen stuk? Meld dit zo snel mogelijk bij uw distributiemedewerker.
Als de apparatuur voor monstername bij het automatisch melken kapot is, kunt u dit melden bij de robothelpdesk: 0470 88 56 36. De robothelpdesk is bereikbaar van 07:00 – 21.00 uur (zaterdag: 07:00-17:00 uur).