Vleesveecongres 2019: uitdagingen en kansen voor vleesveehouderij

categorie Algemeen
18
nov
2019
0
Reacties

Ook dit jaar is CRV weer betrokken bij de organisatie van het Vleesveecongres 2019. Door het organiseren van dit congres, in samenwerking met DGZ, KBC, Quartes, CRV, MSD Animal Health, Departement Landbouw & Visserij en ILVO willen we een positieve bijdrage leveren voor het succesvol uitbaten van een vleesveebedrijf.

We kunnen er niet meer omheen, de land- en tuinbouwsector is in volle evolutie. Dit is ingegeven door de diverse wereldvraagstukken zoals de klimaatopwarming, de toenemende wereldbevolking, de uitputtende hulpbronnen… Zowel vanuit politieke als wetenschappelijke hoek roept men op tot transitie naar een duurzaam landbouw- en voedingssysteem. Niet alleen het beleid maar ook nieuwe trends in het voedingspatroon dwingen de professionele vleesveehouder mee te evolueren. Vandaar dit vleesveecongres.

Tijdens het vleesveecongres op 11 december (Paal) en 18 december (Oudenaarde) komen diverse sprekers over diverse onderwerpen aan het woord. Het volledige programma is te vinden op de website van het vleesveecongres. Ook is het mogelijk om daar in te schrijven.