Vleesveecongres 2017: Uitdagingen en kansen voor de vleesveehouderij

categorie Algemeen
17
nov
2017
0
Reacties

Ook dit jaar is CRV weer betrokken bij de organisatie van het Vleesveecongres. Door het organiseren van dit congres, in samenwerking met DGZ, KBC, Quartes, CRV, MSD, Departement Landbouw & Visserij en Altez willen we een positieve bijdrage leveren voor het succesvol uitbaten van een vleesveebedrijf.

We kunnen er niet meer omheen, de land- en tuinbouwsector is in volle evolutie. Dit is ingegeven door de diverse wereldvraagstukken zoals de klimaatopwarming, de toenemende wereldbevolking, de uitputtende hulpbronnen… Zowel vanuit politieke als wetenschappelijke hoek roept men op tot transitie naar een duurzaam landbouw- en voedingssysteem. Niet alleen het beleid maar ook nieuwe trends in het voedingspatroon dwingen de professionele vleesveehouder mee te evolueren. Met het nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in 2020 en de vrijhandelsakkoorden CETA, TIPP en Mercosur in het vooruitzicht staat de vleesveehouder bovendien voor nieuwe uitdagingen. U kunt maar beter goed geïnformeerd zijn. Vandaar dit vleesveecongres.

Het vleesveecongres omvat twee dagdelen. In het ene dagdeel wordt een toekomstperspectief geschetst en besproken vanuit een Europees politiek en landbouweconomisch standpunt. In het ander dagdeel komen veehouders aan het woord over de -veelal alternatieve- vleesafzet die zij ingericht hebben.

Meer informatie en inschrijven via: vleesveecongres.be/