Twee geslaagde dagen koeien kijken op Agriflanders

categorie Algemeen
13
jan
2017
0
Reacties
Dries Lahousse uit Elverdinge samen met Celsiusdochter Vitesse
Dries Lahousse uit Elverdinge samen met Celsiusdochter Vitesse

Het CRV Event op de Agriflanders bood voor de koeienliefhebbers twee mooie dagen. Naast de individuele keuring voor melkvee op donderdag en voor Belgisch witblauw op vrijdag, waren de dochtergroepen en ‘Ondernemen met DNA’ een lust voor het oog.

CRV toonde op het CRV Event tijdens Agriflanders voor het eerst volwaardige dochtergroepen van maar liefst vijf actuele stieren. De dieren werden donderdag getoond in de piste en waren tot en met zondag ook nog op de stand te bewonderen.


Vijf dochtergroepen

Delta Bookem Danno, Delta Colorado en De Vrendt Deputy tonen voor het eerst een dochtergroep in Vlaanderen. Danno en Colorado waren afgelopen boekjaar de meestgebruikte stieren in Vlaanderen. Ook Batenburg Stellando rf en Delta G-Force waren aanwezig met een dochtergroep in de ring, waarbij de G-Force tweedekalfs dochters liet zien.

dochtergroep-danno-agriflanders


Ondernemen met DNA

Onder de titel ‘Ondernemen met DNA’ bracht CRV op donderdag in Gent een unieke demogroep van vijf topkoeien in de ring. Topkoeien op het gebied van genetisch niveau, wat prachtig weerspiegelt in de prestaties die de dieren realiseerden in de praktijk. Deze groep toont de mogelijkheden van DNA-technologie in de praktijk.

els-korsten-fotografie0198

Terwijl de topkoeien aan de hand van hun eigenaars trots door stappen, krijgt het publiek uitleg over de genetische waarde en de gerealiseerde prestaties van deze koeien.

Via het grote scherm werden van alle vijf ondernemers films getoond over hoe zij ‘Ondernemen met DNA’ in de praktijk ervaren. Vooral Celsiusdochter Vitesse van het Zomerbloemhof van Dries Lahousse uit Elverdinge (zie foto header) viel op. Ze is de koe met de hoogste productie in Vlaanderen. Met een productie van 144.176 kg melk in 10 lactaties is ze een toonbeeld van duurzaamheid.

els-korsten-fotografie0169

Kian-dochter Elena van de Monnikhoeve met haar eigenaar Geert Pauwelijn uit Poelkapelle. Elena gaf in vijf lactaties in totaal 56.696 kg melk

Winnaars Kijk op Keuren
Tijdens de Elitekeuring op de Agriflanders streden de schoolkampioenen van Kijk op Keuren om de titel. Bij holstein werd Bruce de Ruyscher tot winnaar uitgeroepen. Baziel Van Doorne van de Vives Hogeschool in Roeselare won de strijd bij Belgisch witblauw.

els-korsten-fotografie0156

Winnaar Kijk op Keuren holstein Bruce de Ruyscher (links) samen met Peter Broeckx, voorzitter Raad van Commissarissen CRV (rechts).

Meer foto’s
Meer foto’s van Agriflanders zijn te vinden op onze Facebookpagina.