Seminarie Agridagen Ravels: ‘40 liter per koe: maatschappelijk verantwoord?’

categorie Algemeen
1
feb
2018
0
Reacties
Fokken op Maat

Is de maatschappij klaar voor koeien die steeds meer melk gaan geven? Deze vraag staat centraal op het seminarie voor rundveehouders op de Agridagen in Ravels op 16 februari. Als een van de organisatoren van het seminarie, nodigt CRV u van harte uit.

De melkveehouderij evolueert snel, hierdoor halen steeds meer landbouwers de magische grens van 40 liter per koe per dag. Daartegenover staat een steeds kritischere maatschappij op vlak van milieu en dierenwelzijn. De vraag stelt zich dus of de maatschappij klaar is voor deze trend.

 

Seminarie op 16 februari Agridagen Ravels

Diverse sprekers delen hun visie op deze vraag tijdens het seminarie in Ravels. Twee melkveehouders getuigen over hun aanpak, René van Buitenen, hoofdredacteur van het brancheblad ZuivelZicht, schetst de verschillende standpunten doorheen de keten. Jelle Goossens, woordvoerder van Vredeseilanden, kadert de discussie in het streven van de sector naar een eerlijke prijs. Franky De Letter, hoofdredacteur van het vakblad Varkensbedrijf, leidt de discussie in goede banen.

 

Aanmelden voor seminarie

Toegang tot het seminarie op 16 februari is inbegrepen in de toegangsprijs voor de Agridagen. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is het nodig om u vooraf aan te melden via de website van de Agridagen. Op deze site is ook meer informatie te vinden over het seminarie.

Bezoek CRV-stand

Tijdens alle Agridagen in Ravels, van 16 tot en met 18 februari 2018, is CRV aanwezig in hal 5, standnummer 5231. Hier kunt u zich laten bijpraten over Fokken op Maat, met name over de optie om de bvd-oorbiopten in te zetten voor merkeronderzoek. Of kom alles te weten over de nieuwe mogelijkheden binnen Ovalert. Door de uitbreiding die gezondheidsproblemen signaleert, is Ovalert uw zesde zintuig geworden.