Schrijf in voor de extra cursusdag ‘Kijk op keuren’

categorie Algemeen
19
okt
2016
0
Reacties
Mieke Vander Schueren verzorgt de extra cursusdag voor 'Kijk op keuren'
Mieke Vander Schueren verzorgt de extra cursusdag voor 'Kijk op keuren'

In 2012 en 2014 werd ‘Kijk op keuren’ georganiseerd, een cursusproject georganiseerd door CRV samen met de verschillende Vlaamse landbouwscholen in Vlaanderen. Door het enorme enthousiasme en de positieve reacties is besloten om het dit jaar opnieuw aan te bieden.

Op verschillende locaties in Vlaanderen worden dagcursussen georganiseerd voor zowel melk- als vleesvee. Door de grote interesse is er dit jaar op zaterdag 26 november een extra cursusdag voor geïnteresseerden buiten de deelnemende scholen.

Veebeoordelen
De cursus wil studenten en jonge boeren een dag lang leren kijken naar koeien onder de vorm van veebeoordelen en jureren. ’s Morgens wordt de theorie van het veebeoordelen behandeld, ’s middags gaan de deelnemers een aantal dieren beoordelen en jureren, waarna er een dagwinnaar wordt aangewezen.

De dagwinnaar wordt verwacht tijdens de rundveeprijskamp op Agriflanders. Daar vindt de finale plaats, waarbij de dagwinnaars van alle cursusdagen langs de zijlijn mee de dieren jureren. Uit hun midden komt uiteindelijk de cursuswinnaar naar voren. Dit alles voor zowel melk- als vleesvee.

Juist voor jonge boeren
De cursus komt tot stand in samenwerking met de Vlaamse landbouwscholen. Toch willen wij graag ook jonge (toekomstige) boeren uitnodigen, vandaar deze extra cursusdag. Het kijken naar koeien is immers essentieel op elk landbouwbedrijf. Bij deelname aan deze cursusdag is deelname aan het wedstrijdgedeelte niet verplicht.

De cursusdag wordt gegeven door mensen die dagelijks in de praktijk dieren jureren. Voor melkvee is dit Mieke Vander Schueren, voor vleesvee Marc Van Den Bossche.

Inschrijven? Vragen?
E-mail: mieke.vander.schueren@crv4all.com of telefoon: 0470/888 348. Graag duidelijk aangeven of u kiest voor melk- of vleesvee. Een combinatie is niet mogelijk.

Datum: zaterdag 26 november 2016, aanvang 10.00 u, einde rond 15.30 u. ’s Middags zijn er broodjes.
Plaats: zowel voor melk- als vleesvee op het gemengde landbouwbedrijf van de familie Vander Schueren-De Smet in Geraardsbergen. Adres: Heirweg 3 9506 Idegem
Kosten: Deelname is voor alle leeftijden en is volledig kosteloos.