Hoe optimaliseer ik de vruchtbaarheid van mijn veestapel?

categorie Algemeen
21
apr
2015
0
Reacties
Vruchtbaarheidsattentie, de extra service van ki-dienstverlening van CRV

Het optimaliseren van de vruchtbaarheid van een veestapel is dan wel geen eenvoudige opdracht, het heeft bij vele veehouders volop aandacht in het managen van hun veestapel.

Wilt u de tussenkalftijd verbeteren, de vaarzen sneller insemineren of de periode tussen het afkalven en de eerste inseminatie verkorten? Altijd is een helder inzicht in de huidige vruchtbaarheidssituatie van uw veestapel het begin van het verbeterproces. Zo heeft u in de module vruchtbaarheid van VeeManager actuele kengetallen en duidelijke overzichten beschikbaar, waarbij u in een overzichtsscherm in één oogopslag de kengetallen van uw veestapel ziet. En dus hun vruchtbaarheid goed kan monitoren.

Steeds een actuele kijk op de veestapel
Nieuw in deze schermen zijn de drie unieke kengetallen:

  • insemination rate ,
  • conception rate
  • en pregnancy rate.

Deze geven de meeste actuele informatie over de huidige situatie. Vanuit dit scherm zijn gedetailleerde gegevens over dieren en kengetallen op te vragen. Omdat deze kengetallen over een dusdanig korte periode berekend worden (3 weken), hebben enkel grotere bedrijven voldoende dieren om deze nieuwe kengetallen elke nacht te actualiseren. Voor de minder grote bedrijven worden de kengetallen elke 3 weken geactualiseerd. Hierdoor kan u snel inspelen op veranderingen in de vruchtbaarheid van de veestapel. Midden maart verscheen hierover een korte animatiefilm die verduidelijkt op welke manier u inzicht kan krijgen in de vruchtbaarheid.

CRV vruchtbaarheidsspecialist
Wil je meer halen uit al deze inzichten in de vruchtbaarheid van je veestapel? Samen met u zal de CRV vruchtbaarheidsspecialist vanuit de beschikbare data alsook vanuit de vaststellingen op het bedrijf oplossingen uitwerken op maat van uw bedrijf.

Lees hier wat de vruchtbaarheidsadviseur voor u kan betekenen.
Maak direct een afspraak met uw vruchtbaarheidsadviseur.