Negen dochtergroepen van topniveau naar NRM

14
mei
2014
0
Reacties
Uiergezondheid is van groot belang voor de productiviteit van uw veestapel., CRV helpt.
CRV presenteert negen dochtergroepen tijdens de NRM 2014 in Zwolle

CRV zal negen dochtergroepen presenteren in Zwolle, tijdens de NRM op 27 en 28 juni aanstaande. Hierbij wordt onder meer een groep getoond van Atlantic, de huidige lijstaanvoerder van de Nederlands-Vlaamse lijst van zwartbonte dochtergeteste stieren. CRV toont bovendien twee demonstratiegroepen van mrij- en fleckviehkruislingen.

In totaal zal CRV vijf zwartbonte en vier roodbonte dochtergroepen tonen tijdens de NRM. Het zijn allen stieren waarmee veehouders uitstekend een economische veestapel met een hoge levensduur kunnen fokken.

Bij zwartbont is het voor Goldmar en Jeroen de eerste keer dat CRV dochters toont. Bij roodbont maakt de roodbonte stier Brooklyn zijn debuut.

In de tabel ziet u de geselecteerde dochtergroepen:

 

  NVI  Better Life Gezondheid  Better Life Efficiëntie
 ZWARTBONT
 Delta Atlantic
(Ramos x O Man)
 318   11%   5%
 Midwolder Goldmar
(Goldwyn x O Man)
 277  9%  5%
Aurora Jeroen
(Bertil x O Man)
 242  4%  7%
 Newhouse Gofast
(Goldwyn x O Man)
 205  6%  3%
 Ralma O-Man Cricket
(O Man x Durham)
 178  7%  1%
 ROODBONT
 Etaregge Brooklyn
(Mr Burns x Kian)
  247   -2%   8%
 Delta Fidelity
(Kian x Lightning)
 220  -3%  6%
 Hjr Windstar
(Spencer x O Man)
 220    9%  4%
Topspeed Kodak
(Kevin x Stadel)
198 6% 7%

 

Met de negen dochtergroepen en de twee demonstratiegroepen toont CRV een actueel beeld van haar ruime stieren- en genetica-aanbod, waarmee veehouders in verschillende bedrijfssituaties de efficiëntie en/of gezondheid van hun veestapel kunnen verbeteren.

Wij nodigen de duizenden bezoekers die de NRM traditioneel trekt van harte uit om de groepen niet alleen in de ring, maar ook in de CRV-stand te bewonderen. Daar kunnen veehouders uitgebreid kennis nemen van de nieuwste mogelijkheden om het management van de veestapel, inclusief fokkerij, een impuls te geven.