Inschrijving nationale prijskamp witblauw op Agribex via CRV

categorie Algemeen
11
okt
2019
0
Reacties
prijskamp brussel

Tijdens de Agribex in Brussel vindt ook dit jaar weer de nationale prijskamp plaats voor het Belgisch witblauw ras. De organisatie is in handen van het Waalse Elevéo en CRV.

De nationale prijskamp vindt plaats op woensdag 4 december in paleis 1 van Brussels Expo. Vleesveehouders kunnen hun dieren via CRV inschrijven en dat vóór maandag 21 oktober. Alle ingeschreven dieren dienen zowel aan de sanitaire voorwaarden als aan de voorwaarden van de organisatie te voldoen.

Nieuw in de voorwaarden

Elk ingeschreven dier dient te zijn ingeschreven in de hoofdsectie van een erkend stamboek voor Belgisch witblauw. Concreet betekent dit dat enkel dieren met een geldig zoötechnisch certificaat kunnen deelnemen aan de Nationale Prijskamp op Brussels Livestock Show 2019 (tijdens Agribex).
Per ingeschreven dier dient u 30 euro inschrijvingsgeld te betalen (voor 1 november). Het inschrijvingsgeld wordt integraal terugbetaald indien het dier niet is geselecteerd of indien het dier effectief aanwezig is in Brussel.

Inschrijven

U kunt inschrijven tot maandag 21 oktober via prijskampen.be@crv4all.com. De definitieve selectie gebeurt pas na een rondgang door een selectiecommissie. Per ingeschreven dier dienen de inzenders voor 1 november 2019 een bedrag van 30 euro te storten op rekening nummer BE 78 443 7625441 86 van CRV bv. Vermeld hierbij: ‘Waarborg prijskamp BWB Brussel’ aangevuld met het aantal ingeschreven dieren.

Naast uw inschrijving dient u de Bevestiging ontvangst reglement in te vullen en ondertekend terug te sturen als bewijs dat u onderstaande reglementen en sanitaire voorwaarden heeft gelezen en akkoord bevonden.

 

Rubrieken

Er zijn kampioenschappen voor (gekalfde) vaarzen, koeien, stieren en koe met kalf. Op het programma staan de volgende rubrieken:

  • stieren vanaf 15 maanden (geboren voor 5 september 2018), de stieren dienen daarbij vrij te zijn van zeven erfelijke defecten. Een test op SNAP-C4 is niet nodig
  • vaarzen van 15 tot 32 maanden (geboren van 5 april 2017 tot 4 september 2018)
  • gekalfde vaarzen van 32 tot 44 maanden (geboren van 5 april 2016 tot 4 april 2017)
  • koeien (geboren voor 5 april 2016)
  • gekalfde vaarzen en koeien met hun kalf dat geboren is tussen 5 juni en 4 oktober 2019

De referentiedatum is telkens 4 december 2019.