Inschrijving Nationale prijskamp witblauw in Libramont

categorie Algemeen
31
mei
2019
0
Reacties
Nationale Bwb—keuring in Libramont
Nationale Bwb—keuring in Libramont

De 31e editie van de nationale Bwb—keuring in Libramont heeft dit jaar plaats op zaterdag 27 juli. Inschrijven voor deze prijskamp kan via CRV tot en met woensdag 12 juni.

Op het programma voor deze nationale prijskamp staat een prijskamp voor stieren vanaf 15 maanden, geboren voor 28 april 2018. De stieren dienen vrij te zijn van zeven genetische defecten, een resultaat voor SNAPC4 is facultatief. Een kopie van met uitslag voor deze genetische testen dient toegevoegd te worden bij het moment van inschrijven.

Voor vrouwelijke dieren is er een prijskamp voor vaarzen van 12  tot 32 maanden (geboren van 28 november 2016 tot 27 juli 2018), gekalfde vaarzen van 32 tot 44 maanden (geboren van 28 november 2015 tot 27 november 2016) en koeien. Tot slot is er ook een speciale reeks voor gekalfde vaarzen en koeien met hun kalf dat geboren is tussen 1 januari en 31 mei 2019.

De deelnemende vleesveehouders moeten aangesloten zijn bij een in België erkend stamboek voor Belgisch witblauw, de dieren dienen opgenomen (gekeurd) te zijn in de hoofdsectie van het stamboek.

Junior wedstrijd

Voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar heeft de organisatie ook dit jaar een voorbrengwedstrijd voorzien. Maximum per twee presenteren ze dan een vrouwelijke kalf van tussen de 6 en 8 maanden oud in de showring. Ook hiervoor kan men inschrijven via CRV. Dezelfde sanitaire, zoötechnische (inclusief scheren) voorwaarden gelden als voor de oudere dieren.

Inschrijven

U kunt inschrijven tot en met woensdag 12 juni  via prijskampen.be@crv4all.com. De definitieve selectie gebeurt mogelijks pas na een rondgang door een commissie, aangesteld door het organiserend comité. Alle ingeschreven dieren dienen zowel aan de sanitaire voorwaarden als aan de voorwaarden van de organisatie te voldoen. De nodige documenten – in het Nederlands beschikbaar gesteld door de organisatie – moeten ingevuld terug bezorgd worden aan de organisatie als ook het volledige reglement.