Eiwitrijke Delta Riana scoort 89 punten als tweedekalfs

categorie Algemeen
1
feb
2018
0
Reacties
delta satelliet
Delta Riana (v. Nelson), kreeg 89 punten als tweedekalfs koe

Uit de beste vrouwelijke dieren produceren we in ons Dairy Breeding Center in Wirdum topembryo’s. Een mooi voorbeeld van een dier dat is begonnen als zo’n embryo, is Delta Riana. Bovendien produceerde ze zelf ook al de nodige embryo’s en ook haar dochters worden hiervoor inmiddels ingezet. Onlangs kreeg dit mooie dier 89 punten van de inspecteur.

Delta Riana (v. Delta Nelson) scoorde in december 2017 als tweedekalfs koe 89 punten voor algemeen voorkomen. Ze scoorde voor frame, type, uier en benen respectievelijk 88, 89, 90 en 89 punten.
In haar eerste lactatie (719 dagen, verlengd vanwege embryoproductie) heeft ze 17.747 liter melk met 4,38% vet en maar liefst 4,04% eiwit geproduceerd. Ze gaf gemiddeld 25 liter melk per dag en piekte met 33 liter. Nadat ze in oktober voor de tweede keer heeft gekalfd, produceerde ze tijdens de mpr eind december maar liefst 59 liter melk. Haar tweede lactatie staat voorspeld op 13.859 kg melk met 4,22% vet en 3,50% eiwit in 305 dagen.

 

Riana is stalfavoriet

Riana is in productie bij Deltatestbedrijf Vernooij. Haar eigenaar Arjen Vernooij vertelt: ‘Als vaars was Riana sterk en degelijk, met een heel best uier. Op de winterkeuring in Houten liep ze bij de vaarzen in het laatste drietal. Ook deze winter gaat ze weer mee naar de keuring. Ze is in haar tweede lactatie veel scherper geworden en geeft bijna 60 liter. Haar uier is nog steeds haar beste onderdeel. Ze is mijn stalfavoriet.’

Riana in Delta Satelliet

Riana’s genen worden volop ingezet in het Delta Satellietprogramma. Een Riverboydochter van Riana met roodfactor bijvoorbeeld produceert momenteel embryo’s voor het Delta Satellietprogramma. Wellicht staan Riana’s nakomelingen straks in uw stal!

Bent u nog geen deelnemer aan Delta Satelliet, maar wilt u ook nakomelingen van dergelijke prachtige én productieve koeien in uw stal? Vraag uw veestapeladviseur naar de mogelijkheden.

Delta Riana als vaars

Delta Riant, moeder van Delta Riana, Delta Bookem Danno en Delta Saxobeat

Delta Riana is een dochter van de succesvolle stiermoeder Delta Riant (m. Etazon Renate, v. Bolton). Riant is de moeder van fokstieren Delta Bookem Danno en Delta Saxobeat. Inmiddels kregen al meer dochters van Delta Riant hoge punten van de bedrijfsinspecteurs. Na Delta Ralon (av. 90 punten, v. Gold Chip) en Delta Ria (av. 88 punten, v. Epic) haalde nu ook Delta Riana een indrukwekkend puntenaantal.