Delta Satelliet-embryo’s van de jongste stiervaders

categorie Algemeen
4
jun
2018
0
Reacties
delta satelliet
Delta Suze P Rf, moeder van de jonge stiervaders Surrender PP en Stentor PP-Red

Deelnemers aan het Delta Satelliet-programma kunnen als eerste gebruikmaken van de genetica van jonge topstieren. Via vers sperma combineren we de jongste stiervaders in een vroeg stadium met de hoogste donoren.

Van InSire Topstier Delta Jacuzzi bijvoorbeeld zijn de eerste drachten uit embryo’s al ruim vier maanden onderweg, terwijl het ingevroren sperma van deze stier pas recent beschikbaar is. Zo gaan de deelnemers aan Delta Satelliet extra hard vooruit met de fokkerij.

Actuele stiervaders waarvan embyro’s beschikbaar zijn via Delta Satelliet

Zwartbont NVI Better Life Gezondheid Better Life Efficiëntie
Delta Frontline Topgear x Missouri 372 8 14
Delta Surrender PP Laurent P x Atlantic 320 7 14
Roodbont
Delta Stentor PP-Red Powerline P x Atlantic 311 10 11
Delta Popcorn-Red Carnival x Riverboy 318 7 14
Frontline: outcross en allround hoog niveau

Delta Frontline is een zoon van Topgear (v. Malki) en Mars Froukje 672 (Missouri x Massey). CRV zoekt actief naar stieren met een lage verwantschap met de populatie om de toename van de inteeltgraad te beperken. Frontline staat in de voorste linie als het om een lage verwantschap gaat. Zowel vader Delta Topgear als de door maatschap Van Essen in Marssum gefokte Mars Froukje 672 hebben een outcross bloedvoering. Het unieke van Frontline is dat hij zijn lage verwantschap combineert met extreem sterke fokwaarden! Frontline fokt brede dieren met zeer knappe uiers, met een hoge uiergezondheidscore. Ook de verwachtingen voor beengebruik en klauwgezondheid zijn van hoog niveau. Dat gaat bij Frontline samen met een persistente goede productie.  Alles samen maakt dit Frontline tot een super allround vererver.

 

Surrender en Stentor: zwart- en roodbonte halfbroers

CRV biedt embryo’s aan van twee halfbroers uit Delta Suze P Rf: de zwartbonte Delta Surrender PP en de roodbonte Delta Stentor PP-Red. Beide stieren hebben het dubbele hoornloosheidsgen. Dat betekent dat alle nakomelingen van deze stieren hoornloos zijn. Moeder Suze (v. Atlantic) maakt haar verwachtingen meer dan waar op de Dairy Campus. Ze is ingeschreven met 85 punten algemeen voorkomen en staat als vaars voor 305 dagen voorspeld op 12.400 kg melk, waarmee ze 134 lactatiewaarde scoort.

Delta Surrender PP is een zoon van Laurent (van de Froukjes uit de stal van Van Essen in Marssum). Surrender PP verhoogt de gehaltes, geeft alom fraai exterieur en is sterk in fitnesseigenschappen.

Delta Stentor PP is de roodbonte zoon uit vader Delta Powerline P en moeder Delta Suze P Rf. Hij heeft zijn productievererving op niveau, geeft goed exterieur met zeer goede uiers. Zijn gezondheidseigenschappen zijn ijzersterk met 110 uiergezondheid, 109 klauwgezondheid, 106 vruchtbaarheid. Ook 109 voor geboortegemak spreekt veel veehouders aan. Met 311 NVI is Stentor PP-Red wereldwijd de hoogste roodbonte PP stier.

 

Popcorn-Red: sterke frames met super uiers

Bij roodbont zijn er volop embryo’s beschikbaar van Delta Popcorn-Red. De Carnivalzoon uit Delta Pippa 1 (Riverboy Rf x Award x Curtis) laat een compleet verervingspatroon zien met beste lichaamskenmerken, super uiers en goed beenwerk. Samen met 349 Inet resulteert dit in 318 NVI.

Delta Satelliet

Delta Pippa, grootmoeder van jonge stiervader Popcorn-Red

 

Wilt u ook profiteren van de jongste genetica? Dat kan door deelnemer te worden aan het Delta Satelliet-programma. Op onze site leest u hierover meer of vraag uw veestapeladviseur naar de mogelijkheden.