Schrijf in voor de extra cursusdag ‘Kijk op keuren’

categorie Algemeen
8
okt
2018
2
Reacties
Mieke Vander Schueren verzorgt de extra cursusdag voor 'Kijk op keuren'
Mieke Vander Schueren verzorgt de extra cursusdag voor 'Kijk op keuren'

CRV organiseert samen met verschillende Vlaamse landbouwscholen opnieuw het cursusproject ‘Kijk op keuren’. Vanwege het enorme enthousiasme en de positieve reacties in voorgaande jaren is besloten om het dit jaar opnieuw aan te bieden, inclusief de extra cursusdag voor deelnemers buiten de scholen.

Op diverse locaties in Vlaanderen organiseren we met de Vlaamse landbouwscholen cursussen voor het veebeoordelen van zowel melk- als vleesvee. Daarnaast is er op zaterdag 24 november een extra cursusdag voor geïnteresseerden buiten de deelnemende scholen. Voor deze extra cursusdag nodigen we met name jonge (toekomstige) boeren uit. Het kijken naar koeien is immers essentieel op elk landbouwbedrijf. Deze cursusdag wordt gegeven door mensen die dagelijks in de praktijk dieren jureren. Voor melkvee is dit Mieke Vander Schueren, voor vleesvee Marc Van Den Bossche.

 

Veebeoordelen

‘Kijk op keuren’ wil studenten en jonge veehouders leren kijken naar koeien in de vorm van veebeoordelen en jureren. ’s Morgens behandelen we de theorie van het veebeoordelen, ’s middags beoordelen de deelnemers een aantal dieren. Hierna wordt er een dagwinnaar aangewezen. Bij deelname aan de extra cursusdag op 24 november is deelname aan het wedstrijdgedeelte niet verplicht.
De dagwinnaars van alle cursusdagen worden verwacht tijdens de rundveeprijskamp op Agriflanders. Daar vindt de finale plaats, waarbij alle dagwinnaars langs de zijlijn meejureren tijdens de prijskampen. Uit hun midden komt uiteindelijk de cursuswinnaar naar voren. Dit alles voor zowel melk- als vleesvee.


Inschrijven? Vragen?

E-mail: mieke.vander.schueren@crv4all.com of telefoon: 0470/888 348. Graag duidelijk aangeven of u kiest voor melk- of vleesvee. Een combinatie is niet mogelijk.

Datum: zaterdag 24 november 2018, aanvang 10.00 u, einde rond 15.30 u. ’s Middags zijn er broodjes.
Plaats: zowel voor melk- als vleesvee op het gemengde landbouwbedrijf van de familie Vander Schueren-De Smet in Geraardsbergen. Adres: Heirweg 3 9506 Idegem
Kosten: Deelname is voor alle leeftijden en is volledig kosteloos. 

2 reacties

  1. 10 januari 2019 (Sara van den Bruel) Schreef:

    Graag info over een volgende sessie. Wij zijn net gestart in heist op den berg met de richt plant, dier en milieu. Mvg
    Sara

    • 11 januari 2019 (CRV) Schreef:

      Beste Sara, Kijk op keuren komt elke twee jaar langs. De finale is zojuist geweest op Agriflanders. Tussen september en november 2020 starten we weer een nieuwe sessie.