CRV-vrouwendag: “Dat enthousiasme van u is zó aanstekelijk!”

categorie Algemeen, Coöperatie
20
okt
2015
1
Reacties

Iedereen weet het, maar op de CRV-vrouwendag wordt het toch altijd weer bevestigd. Boerin zijn is topsport! Met recht kunnen we spreken van topvrouwen, die vaak kinderen, bedrijf en huishouden in balans houden.

Ruim 70 vrouwen verzamelden zich op 13 oktober jl. in Sint Niklaas om elkaar te ontmoeten, om tips te krijgen en te delen met collega-boerinnen.

Linda de Groot, lid Raad van Commissarissen CRV, opende de dag, waarna in ‘Koffietijd!’ Els Vanhove als voervertegenwoordigster vertelde over het belang van melkproductieregistratie (mpr).

Nieuwe inzichten
Er werd inspiratie opgedaan, geleerd en er werden tips uitgewisseld tijdens de workshops over bedrijfsverbreding, snelle en simpele administratie, fokken met gesloten beurs, vaart in vruchtbaarheid en een goede uiergezondheid. Er werden mooie woorden gesproken en eerste ervaringen opgedaan.

“Dat enthousiasme van u is zó aanstekelijk! Ik krijg gelijk zin om te beginnen!”

“Dat enthousiasme van u is zó aanstekelijk!”, riep een enthousiaste dame naar onze inspecteur Mieke Vander Schueren, die op deze CRV-vrouwendag een mooie workshop gaf over bedrijfsverbreding.

De middag werd afgesloten met de workshop Energie & Vitaliteit door Petra Groot Nibbelink. Petra nam de aanwezige vrouwen mee naar hun dagelijks leven op de boerderij: hoe combineer je een druk gezinsleven met de dagelijkse uitdagingen als het 7 dagen werk, de administratie, sociaal leven, familie, et cetera. Met de energiecheck konden de deelnemers bekijken hoe het met hun energieverdeling gesteld was, de resultaten werden in kleine groepjes gedeeld.

VrouwendagSN

Er was veel herkenning. Veel werk vindt plaats achter de schermen en vaak schiet de tijd voor zichzelf erbij in, toch voert de nuchterheid de boventoon; ‘het moet toch gebeuren.’ Waar krijgen de dames energie van? Voor Noëlle is dat duidelijk, zij krijgt vooral veel energie van klauwbekappen. Anderen gaven aan energie te krijgen van een reisje naar de Azoren, bloemen voor jezelf kopen, slapen, etc. Veel vrouwen formuleerden vervolgens een energiegevend en goed uitvoerbaar ‘voornemen’. Uit de zaal kwam ook het mooie voornemen om vaker uitwisselingen te organiseren tussen Vlaamse en Nederlandse boerinnen.

De reacties bevestigen het: de CRV-vrouwendag was een inspirerende en gezellige dag. Waar voor eenieder op een bepaald moment van de dag een leerzaam moment was. De dag werd afgesloten met een borrel en voor een paar vrouwen krijgt het nog een vervolg: in de vorm van een diner met de directie.

 

Bekijk alle foto’s van de CRV-vrouwendag in Sint Niklaas: www.facebook.com/deboerin 

Bekijk alle presentaties van de workshops nog eens op uw gemak

 Noteer alvast: in 2016 zal de CRV-vrouwendag plaatsvinden op dinsdag 1 november (regio noord NL) en dinsdag 8 november (regio zuid-west NL – hier bent u van harte welkom). Mogelijk wordt er ook nog een extra dag in Vlaanderen georganiseerd.

1 reactie

  1. 20 februari 2016 (De Block Nicole) Schreef:

    Ik kijk er alvast naar uit om in vlaanderen naar de CRV vrouwendag te mogen komen!