CRV-programma 2019-2020 voor afdelingen en studieclubs

categorie Algemeen
6
sep
2019
0
Reacties
studieclub

Heeft u het programma voor uw afdeling of studieclub voor het komend seizoen al rond? Wellicht kunnen wij u ondersteunen om invulling te geven aan een van uw bijeenkomsten. We hebben diverse workshops en excursies samengesteld. Hebt u een specifieke wens, dan kunnen we op maat het onderwerp bepalen in functie van de interesses en ambities van uw afdeling en studieclub.

Meer informatie en aanvragen

Meer weten of een workshop/excursie aanvragen? Neem gerust contact op met uw eigen veestapeladviseur of met onze klantenservice, telefoonnummer: 078 15 44 44. Hieronder vind u alle excursies en workshops.

EXCURSIES

(wees er snel bij, want vol = vol)

Voerefficiëntie-onderzoek in Overloon en Nispen

Bezoek met uw studieclub het melkveebedrijf van de familie Alders in Overloon of van de familie Van Gastel in Nispen en laat u bijpraten over de ontwikkelingen omtrent voerefficiëntie. Hoe kunt u via fokkerij rekening houden met voerefficiëntie en wat levert het op? Discussieer hier met elkaar over aan de hand van praktijkvoorbeelden in de stal.

Delta-testbedrijven in de regio

Wilt u actuele stiermoeders bewonderen en resultaten in de praktijk zien? Bezoek dan een van onze Delta-testbedrijven. Op deze bedrijven ziet u de praktische resultaten van ons fokprogramma en kunt u bekijken op welke kenmerken de stiermoeders zich onderscheiden. U krijgt een praktische toelichting vanuit het fokprogramma door een van onze foktechnisch medewerkers.

Dairy Breeding Center in Wirdum

Zo’n driekwart van de stieren die CRV opfokt, komt uit embryo’s van de dieren op het Dairy Breeding Center in het Friese Wirdum. Hoe gaat het embryoproductieproces precies in zijn werk en wat kunnen embryo’s toevoegen aan de genetische vooruitgang van uw bedrijf? Breng met uw studieclub een bezoek aan het hart van het CRV-fokprogramma en bekijk vanuit de skybox de dieren die aan de basis staan van het fokken van toekomstige stieren en stiermoeders.

WORKSHOPS

Maximaal melken binnen uw grenzen

Welke mogelijkheden zijn er om zo efficiënt mogelijk te produceren binnen de productieruimte op uw bedrijf? Denk hierbij aan jongveebezetting, welke dieren gaat u benutten voor de fokkerij en op welke kenmerken (binnen het fokdoel) moet u dan specifiek fokken? Haal het optimale uit de veestapel en verhoog het melkgeld, dat staat in deze workshop centraal.

Grip op je veestapel

We weten heel veel over onze veestapel, maar hoe kunt u deze kennis maximaal en efficiënt inzetten om tot betere resultaten te komen? En welke hulpmiddelen kunt u hiervoor inzetten? In deze workshop krijgt u praktische tips over hoe u meer rendement kunt halen uit de aanwezige data.

Fokkerij loont

Management heeft een groot aandeel in de prestaties van de veestapel. Maar de invloed van fokkerij mag niet worden onderschat, want de genetisch hoogste dieren kennen de beste prestaties. Hoe bereikt u het gemakkelijkst uw fokdoel, gebruikmakend van diverse fokwaarden, selectiemethoden en paringsadvies? Tijdens deze workshop gaan we hier dieper op in met cijfers uit de praktijk.

Verdienen met vruchtbaarheid

Wat is nu echt belangrijk rondom vruchtbaarheid? Wat is bijvoorbeeld uw tussenkalftijd en wat zijn de non-returnresultaten? Wanneer gaat u insemineren? Onder begeleiding van een vruchtbaarheidsspecialist maken we een ronde door de stal en nemen we alle facetten rondom vruchtbaarheid mee. Welke signaleringen pikken we op vanuit het stalbezoek en wat betekent dat voor uw bedrijfsvoering?

Inkruisen

Hoe kan het kruisen van verschillende rassen u helpen om tot een gezonde, zelfredzame productieve koe te komen? Wat levert inkruisen op? Wat past het best bij de verschillende fokdoelen? En welke paringen kunt u het best maken?
Na afloop van deze workshop gaat u naar huis met praktische tips, kennis over kruisen.