Coronamaatregelen van CRV,
14 oktober

categorie Algemeen
14
okt
2020
0
Reacties
inseminator CRV

Laatste update: 14 oktober 2020

De verspreiding van corona neemt helaas weer een vlucht. Om dit snel en efficiënt af te remmen, neemt CRV wederom diverse maatregelen. De reguliere dienstverlening aan onze veehouders blijft doorgaan op een veilige en verantwoorde manier. Hieronder een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Onze buitendienstmedewerkers blijven u ondersteunen in uw dagelijkse werkzaamheden. Mpr, insemineren, het keuren van koeien, het afleveren van sperma en materialen et cetera gaan gewoon door zoals gepland. Stelt u geen prijs op zo’n bezoek, laat het ons dan tijdig weten. Verderop leest u hierover meer.

Onze medewerkers nemen de landelijke adviezen in acht, zoals geen handen schudden, handen goed en vaak wassen en 1,5 meter afstand houden. Wilt u zorgen voor:

  • een goede handenwasgelegenheid,
  • dat de dieren klaarstaan?
  • en dat de bedrijfskleding klaarligt?

Hartelijk dank voor uw medewerking.

 

RICHTLIJN INSEMINEREN EN SCANNEN

Inseminatoren moeten op veel plekken de hulp inroepen van veehouders om dieren vast te zetten die geïnsemineerd moeten worden. Dat maakt het voor hen lastig om de 1,5 meter afstand te houden. Daarom is de volgende maatregel ingesteld: de inseminator belt kort voor het bezoek. Dat geeft u als veehouder de gelegenheid om het dier/de dieren vast te zetten. Zo kan de inseminator zijn of haar werk doen, zonder u of op gepaste afstand. Dat is veiliger voor u en veiliger voor ons.
Ook bij het scannen van koeien vragen we u met klem om de koeien tijdig klaar te zetten en zelf op gepaste afstand van de scanner te blijven (NIET achter de koeien).

 

DE MONSTERNEMER OP UW BEDRIJF

Veel veehouders hebben ook nu behoefte aan de informatie die mpr oplevert. Andere veehouders willen nu liever geen bezoek in hun melkput. Als CRV hebben wij begrip voor beide situaties. We blijven de monstername aanbieden, zolang dat binnen de richtlijnen mogelijk blijft. U kiest zelf, eventueel in overleg met uw monsternemer, of de monstername op uw bedrijf door kan gaan. U kunt er ook voor kiezen om zelf te monsteren met behulp van Monstername in eigen beheer (MEB).

Wilt u gebruikmaken van deze optie: geef dat zo snel mogelijk door aan de Planning mpr. We zorgen ervoor dat u de benodigde materialen thuis ontvangt. Het vastleggen van gegevens gebeurt via de handige app MPR Assistent.

Hier vindt u meer informatie over de MPR Assistent!
Hier vindt u meer informatie over Monstername in eigen beheer (MEB): kies tabblad ‘Monstername eigen beheer’, met handige instructievideo’s

De afdeling Planning mpr bereikt u door te bellen met de CRV Klantenservice: 078 15 44 44, volg het keuzemenu.

 

Mpr: extra richtlijnen voor monsternemers

Onze monsternemers krijgen bij de uitvoering van hun werk extra richtlijnen mee, zodat u en de monsternemer zo veilig mogelijk kunnen werken:

  • Voelt de monsternemer zichzelf niet fit, dan meldt hij/zij zich ziek.
  • De monsternemer neemt vooraf contact met u op om te vragen of u de monstername op prijs stelt of dat u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. Heeft u of iemand in uw gezin klachten, dan vervalt de monstername.
  • Heeft u een stal waar het houden van 1,5 meter afstand tijdens het monsteren niet mogelijk is, dan is het dragen van een mondmasker voor u en voor de monsternemer verplicht. Monsternemers die in de thuissituatie te maken hebben met kwetsbare personen, mogen niet gaan monsteren.

 

EVENEMENTEN UITGESTELD

Grote evenementen, zoals Agriflanders en de CRV Koe-Expo, gaan niet door.

 

VEESTAPELADVISEURS EN KANTOORPERSONEEL

Fysieke bezoeken zijn toegelaten, behalve als u dit niet wenst of als de thuissituatie dit niet toelaat. De veestapeladviseurs nemen voorafgaand aan een bezoek contact met u op.
Het kantoorpersoneel van CRV werkt overwegend thuis, Het houden van overleggen gebeurt telefonisch of door middel van videobellen. We bezoeken geen bijeenkomsten met meer dan tien personen. We ontvangen geen bezoek op de CRV-locaties.

Mocht de situatie veranderen, dan houden we u op deze plek op de hoogte!

VRAGEN? 

Heeft u vragen over onze dienstverlening, neem dan contact op met de CRV Klantenservice. Bij voorkeur per e-mail, maar zij zijn ook telefonisch bereikbaar tijdens de normale uren (8.30 tot 16.30 uur) via het gebruikelijke nummer: 078 15 44 44.