Ate Lindeboom treedt terug uit directie CRV

categorie Algemeen, Persbericht
22
aug
2014
0
Reacties

Ate Lindeboom treedt per 1 januari 2015 terug als directeur Operations & Development bij CRV Holding b.v. om van zijn pensioen te genieten. Hij zal worden opgevolgd door Alfred de Vries, de huidige manager Genetische Producten binnen CRV.

Ate Lindeboom

Ate Lindeboom

Na een mooie carrière van 41 jaar bij CRV en haar rechtsvoorgangers heeft directeur Operations & Development Ate Lindeboom besloten om per 1 januari 2015 met pensioen te gaan. Hij trad in 2001 toe tot de directie en heeft daar een grote bijdrage geleverd aan de groei van CRV van regionale speler tot toonaangevende wereldspeler op het gebied van de veeverbetering.

Als directeur was Ate Lindeboom betrokken bij belangrijke acquisities en was hij een drijvende kracht achter de innovatie binnen CRV. Zo spande hij zich in voor de toepassing en ontsluiting van genomics in de fokkerij en de uitbreiding van de portfolio van CRV op het gebied van managementproducten en -diensten. Ate Lindeboom zal ook na zijn vertrek beschikbaar blijven voor projecten binnen CRV.

Kenners weten dat Ate Lindeboom een enorme kennis en ervaring van fokkerij met zich meedraagt. Zo was hij in de zeventiger jaren een van de initiators achter de introductie van het holsteinras in Nederland. Later was hij de grondlegger van het internationaal vermaarde Delta Nucleus-fokprogramma van CRV.

Opvolging
Alfred de Vries is de opvolger van Ate Lindeboom. Hij is sinds 2007 binnen CRV actief als manager Genetische Producten, in welke functie hij leiding gaf aan de fokkerij-, R&D- en productieafdelingen. Met Alfred de Vries krijgt CRV een directeur die ruime managementervaring heeft bij zowel coöperatieve als niet-coöperatieve fokkerij-organisaties. Hij heeft veel kennis van genetica en datamanagement en stond aan het hoofd van grote internationale fokprogramma’s.

Alfred de Vries

Alfred de Vries

Als directeur Operations & Development zal Alfred de Vries de verantwoordelijkheden van Ate Lindeboom overnemen, met een belangrijke focus op de ontwikkeling van fokkerij- en informatieproducten die het management van de veestapel ondersteunen.

Tot 1 januari 2015 blijft Ate Lindeboom actief als lid van de directie van CRV Holding BV.
Daarna zal Alfred de Vries als nieuw directielid zijn taken overnemen.