Winterbijeenkomst Hageland-Haspengouw

7
feb
2017

Graag nodigen we u uit voor de CRV-winterbijeenkomst 2017.

Het thema van deze bijeenkomst is:

‘Ondernemer met DNA’

De winterbijeenkomst in de afdeling Hageland-Haspengouw houdt het vooral praktisch. Kees van den Berg-Vanberlo laat u kennismaken met zijn bedrijf en zijn filosofie. Via FokkerijData Plus krijgt Kees reeds van de vaarskalveren een goed inzicht in het potentieel van zijn (toekomstige) veestapel. Welke invloed dit heeft op het fokbeleid, krijgt u uitgebreid te horen. De kunst is daarna om dit genetische potentieel ten volle te benutten.

Workshop ‘Alles moet kloppen’

Na de middag gaat het programma verder met een workshop over voeding en koesignalen. Senior specialisten voeding Henk Dings en Marieke Pals van Agrifirm Feed nemen u mee in een verhaal over ruwvoer- en droogstandsmanagement met bijzondere aandacht voor koesignalen. Tijdens de stalrondgang op het bedrijf van Kees van den Berg te Beverst laten Henk en Marieke zien wat de koeien vertellen. De 200 hoogproductieve holsteinkoeien van Kees realiseerden het afgelopen jaar een rollend jaargemiddelde van 9.801 kg melk met 4,42% vet en 3,64% eiwit. Met een gemiddeld celgetal van 98.000 cellen/ml en een tussenkalftijd van 382 dagen bewijst Kees bovendien dat topproducties én een uitstekende gezondheid hand in hand kunnen gaan.

Uw afdeling Hageland-Haspengouw vergadert op:

Dinsdag 7 februari,

te De Baenwinning, Grendelbaan 32, 3590 Diepenbeek

De bijeenkomst begint om 10u30

Vooraf aanmelden

Op de middag wordt u een gratis maaltijd aangeboden. Daarom vragen wij om u vooraf aan te melden uiterlijk dinsdag 31 januari bij Guido Boogaerts (0475 – 776 537 of e-mail Guido.Boogaerts@crv4all.com).

 

Dagprogramma

10u30  Ontvangst

10u45  Statutair programma (zie ook uitnodiging)

  • Opening
  • Financiële jaarcijfers
  • Actualiteiten
  • Stierenpresentatie
  • ‘Ondernemen met DNA’ en voorstelling van het bedrijf van Kees van den Berg
  • Rondvraag13u30  Introductie en doel van de workshop
  • 12u30  Lunch met soep en broodjes
  • 14u00  Verplaatsing naar het bedrijf van Kees van den Berg-Vanberlo, Damerstraat 3, 3740 Beverst
  • 15u00  Afsluitende drink

Wij zien uit naar uw komst. Natuurlijk zijn uw partner, gezinsleden en uw medewerkers ook van harte welkom op de CRV-winterbijeenkomst.