CRV-Jongerenavond Vleesvee in Gottem: ‘Succesvol overnemen’

23
mrt
2018

De jongerenraad vleesvee van CRV nodigt je uit voor de jongerenavond over bedrijfsovername van een vleesveebedrijf. Met een bezoek aan het bedrijf van de familie Declerck wordt de theorie meteen in praktijk omgezet. Waar moet je als jonge vleesveehouder op letten? En wat doet de nieuwe generatie vooral anders ten opzichte van de vorige?

Het bedrijf van jouw ouders verder zetten, het klinkt altijd mooi en lijkt simpel. Toch zijn er zoveel zaken om rekening mee te houden. Welke steun kan je genieten, hoe kan je de gronden verder blijven pachten, wat is een correcte waarde voor het bedrijf? Filip Weysmans van DLV is dagelijks bezig met dit onderwerp dat een specialiteit op zich is. Filip, zelf ook vleesveehouder, geeft ons een praktische handleiding om een bedrijfsovername vlot te laten verlopen. Daarnaast staat Filip ook stil bij het psychologische aspect. Als nieuwe generatie wil je al eens wat veranderen en hoe kan de oude generatie dat loslaten?

Jan en Eline zijn een jong en dynamisch paar die al snel, samen met Jans ouders, in het bedrijf zijn gestapt. Hun frisse ideeën zijn een inspiratie voor ons. Daarnaast stelt de familie Declerck ook hun bedrijf voor jullie open tijdens de avondrondleiding.

 

Programma jongerenavond Gottem
  • 19u45 Ontvangst
  • 20u00 ‘Succesvol overnemen’ door Filip Weysmans
  • 20u45 ‘Mijn keuzes voor de toekomst’ door Jan Declerck
  • 21u00 Verplaatsing naar het bedrijf
  • 21u15 Bedrijfsrondgang
  • 22u00 Gezellig napraten met een natje en een droogje
Datum & Locatie

Vrijdag 23 maart
Ontvangstlocatie: ‘De Vlasschuur’, Ardense Jagersstraat 1, Gottem (Deinze)
Bedrijfslocatie: Declerck Lv, Polderweg 13, Gottem (Deinze)

Graag tot ziens bij de familie Declerck!