CRV-Jongerenraad Vlaanderen Vleesvee

8
mrt
2019

Smart farming bij vleesvee: science fiction of de nieuwe norm?

Het gebruik van sensoren neemt overal een hoge vlucht. Sporthorloges en fit-bits die de dagelijkse activiteit meten zijn leuke, maar dure hebbedingetjes rond de pols. Parkeersensoren zijn al lang geen nieuwigheid meer; vandaag volgt jouw auto mee het verkeer en grijpen sensoren in wanneer je van baanvak afwijkt of jouw voorligger plots remt.

In de vleesveehouderij maken steeds meer veehouders gebruik van activiteitsmeting en afkalfsensoren. Maar welke toegevoegde waarde hebben deze snufjes? Zijn ze leuk om hebben? Dragen ze bij tot het rendement? Kees Pols, Ovalert-specialist bij CRV, vertelt ons meer over de mogelijkheden van activiteitsmeters. Wat meten sensoren nog meer naast de tocht? En wat levert deze investering op? Veehouders Tiemen Cocquyt en Jan Roggen vertellen over hun motieven om te investeren in sensoren en wat hun ervaringen ermee zijn. Heeft het gebracht wat ze er van verwachtten? En wat zou volgens hen een volgende stap kunnen zijn?

Daarnaast zijn we ook te gast op hun bedrijf waar we een uitgebreide rondleiding krijgen. Het bezoek sluiten we af met een lekkere hap en een drankje.

Bekijk de uitnodiging voor de CRV-Jongerenraad Vlaanderen Vleesvee