CRV-Event in Gent

Regio: Oost-Vlaanderen categorie Beurs
12
jan
2017
-
13 Jan 2017

CRV Event Gent

Naast het klassieke keuringsgebeuren is er in 2017 een nieuw luik aan het programma van het CRV-Event naar aanleiding van Agriflanders toegevoegd. Op donderdag 12 januari organiseert CRV vanaf 12.30 uur ‘Ondernemen met DNA’, waarbij veehouders in woord en beeld kunnen kennismaken met een van de belangrijkste ontwikkelingen in de veeverbetering van de laatste jaren.

De Vlaamse melkveehouderij staat momenteel voor niets minder dan een revolutie. Al sedert Mendel weten we dat het DNA een gigantische schatkamer is aan informatie. Sinds kort staan de wetenschap en de techniek op het punt om deze informatie op grote schaal in de praktijk te kunnen toepassen. Merkertesten ontsluiten zo informatie die veehouders inzicht geeft in hun veestapel.

Ondernemen met DNA
Om de kracht van de kennis over het DNA dagdagelijks op het melkveebedrijf in te zetten, is een speciaal programma ontwikkeld waarvoor CRV de Vlaamse melkveehouders exclusief uitnodigt. ‘Ondernemen met DNA’ helpt om keuzes te maken en een veestapel op maat van het eigen bedrijf te creëren.

Aan de hand van vijf speciaal geselecteerde topkoeien die op basis van genetisch niveau en een in de praktijk gerealiseerde prestatie wordt de ongekende mogelijkheden van de DNA technologie gepresenteerd.

Fokken op Maat op de CRV-stand
Kom ook zeker langs op de stand van CRV vlakbij de showpiste. Iedere dag zijn CRV-medewerkers paraat om vragen te beantwoorden en mee te denken over bedrijfsgerichte oplossingen. Maak ook kennis met het nieuw en innovatief concept ‘Fokken op Maat’ dat op een aansprekende wijze zal gepresenteerd worden.

Jongste topgenetica Belgisch witblauw
Op de stand wordt ook de meest aansprekende genetica van het Belgisch Witblauw getoond via dochters van actuele BBG-stieren. Zo toont CRV er dochters van Attribut, Or, Occident, Fripon, Senateur en andere.

Elitekeuringen voor Holstein en BWB
Op donderdag 12 januari vanaf 10.30 uur wordt een elitekeuring voor Holstein georganiseerd. In totaal meldden zich 49 melkveehouders voor een totaal van 132 zwartbonte en 63 roodbonte dieren aan voor deze individuele keuringen. 85 dieren zullen uiteindelijk deelnemen in Gent. Het jureren is daarbij in handen van twee ervaren Nederlandse juryleden Ard Gunnink en Addy Morée. Een dag later, vrijdag 13 januari, start om 10.30 uur een elitekeuring voor evenzeer 85 dieren van het Belgisch-witblauw ras. Ook hier was de interesse bijzonder groot. In totaal schreven 45 vleesveehouders 133 dieren in. Naast de beste vrouwelijke dieren uit Vlaanderen zullen ook opnieuw stieren gekeurd worden. Al deze stieren dienen vrij te zijn van de gekende erfelijke gebreken. Zij zullen ook deze editie door een driekoppige jury beoordeeld worden, met name de Vlaming Filip Ally en de Walen Christophe Lequeux en Frank Mailleux.

Een overzicht van de deelnemende dieren vindt u in de catalogusbestanden (pdf’s). Hieronder kunt u ze downloaden

 Catalogi Elite-keuring Holstein
 Catalogi Elite-keuring BWB