Clip- en jureercursus Belgisch witblauw

4
apr
2017

In navolging van het project ‘Kijk op Keuren’ organiseert CRV een clip- en jureercursus voor Belgisch witblauw. Deze wordt gehouden op dinsdag 4 april van 9u tot 16u op het bedrijf van Michaël De Clercq, Molenstraat 124, Smetlede.

De dag start met een praktische uitleg over hoe een dier te scheren. Hoe sterke eigenschappen geaccentueerd worden door het scheren wordt proefondervindelijk gedemonstreerd door Leen Claeys. Daarna kunnen de cursisten zelf aan de slag met het show klaar maken van een dier.

In de namiddag komt het voorbrengen en jureren aan bod. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de mondelinge toelichting bij het plaatsen van een reeks. Het vakjargon kennen en een goede klassering maken is één ding, dit overbrengen naar het brede publiek is een al even belangrijk aspect. Jurylid Stijn Veulemans zal de cursisten daarbij begeleiden.

Kostprijs deelname bedraagt 25 euro.

Inschrijven per mail bij Mieke Vander Schueren (Mieke.Vander.Schueren@crv4all.com of telefonisch op het nummer 0470 88 83 48). Uiterste inschrijfdatum: 28 maart 2017.

Deelnemers moeten zelf zorgen voor propere laarzen, propere neutrale overall, scheermachine met messen GT501/GT502 of gelijkaardig en een haarborstel.