Online holstein stierenpresentatie op 8 september

categorie Evenementen, Fokwaarden
27
aug
2020
0
Reacties
stierenpresentatie

Midden augustus is de indexdraai geweest en heeft u onze brochure Stierenaanbod per post of digitaal ontvangen. Zoals u hierin ziet, staat CRV voor gezonde koeien met een functioneel exterieur die een uitstekende productie met prima gehalten realiseren. Graag stellen we binnenkort een aantal stieren nader aan u voor!


Best passende stier

De basis van fokkerij is een passende stierkeuze. Zoals u van ons gewend bent bieden wij u een ruim aanbod holsteinstieren. Maar hoe kies je nu de best passende stier?
Graag nodigen wij u uit voor een online stierenpresentatie (webinar) op dinsdag 8 september.


Online stierenpresentatie

In deze online stierenpresentatie stellen we enkele holsteinstieren (zwart- en roodbont) nader aan u voor door middel van uniek beeldmateriaal.

Online stierenpresentatie

In deze online stierenpresentatie stellen we enkele holsteinstieren (zwart- en roodbont) nader aan u voor, via uniek beeldmateriaal uit de stierenstallen en praktische fokkerij-informatie.

Tijdens de online stierenpresentatie worden onder andere de jonge stieren Nippon P en Nominator aan u voorgesteld.

Delta Nippon PGenomicstier Delta Nippon P wordt gezien als de troonopvolger van Ranger. Nippon P is een grensverleggende, hoornloze stier met een frisse bloedvoering (Hotspot x Bernell). Hij is daarom breed inzetbaar en vormt zeker een ideale combinatie met bijvoorbeeld Rangerdochters. De fenomenale dochtervruchtbaarheid (109) is daarbij een extra in het oog springende eigenschap. Nippondochters zullen uitgroeien tot koeien met een gemiddelde hoogtemaat (101), prima benen (103) en fantastische uiers (114). Hij vererft veel melk (+943 kg) met een hoog vet- en een zeer hoog eiwitpercentage (+0,28%).

Delta Nominator-Red

De combinatie Jacuzzi x Finder scoort ook bij roodbont met Delta Nominator, de nummer 1-genomicstier. Nominator komt uit dezelfde bewezen koefamilie als Nippon P. Hij combineert een flinke melkplas (+1626 kg) met een positief vetgehalte (+0,28%) en eiwitgehalte (+0,06%). Ook op alle gezondheidskenmerken scoort hij buitengewoon goed (CRV Gezondheid 6%). De Jacuzzizoon levert efficiënte (16% CRV Efficiëntie), persistente (115) en probleemloze koeien met fantastische uiers (110) en een laag celgetal (110).