Jongerenavonden ‘welke eiwitbronnen passen in het vleesveerantsoen?’

6
mrt
2020
0
Reacties
jongerenavond

In verband met de situatie rondom het coronavirus, zijn de jongerenavonden uitgesteld. Zodra de situatie het toelaat, prikken we een nieuwe datum!

Heb jij al nagedacht om het krachtvoer te vervangen door meer bijproducten en/of eigen geteelde producten? Energiebronnen zijn in verschillende soorten en vormen beschikbaar, maar voor eiwit daarentegen zijn de mogelijkheden beperkter. Daarom organiseert de CRV-jongerenraad hierover twee jongerenavonden.

De vraag ‘welke alternatieve eiwitbronnen kunnen een vleesveerantsoen compleet maken?’ leggen we voor aan dierenarts Wouter Matthijs (Linter) en Filip Tilleman van Vital Nutrition (Avelgem). Wouter is gespecialiseerd in vleesveerantsoenen en heeft ervaring met alternatieve voerdermiddelen. Als nutritionist heeft Filip een ruime ervaring met vleesveerantsoenen en alternatieve voerdermiddelen. Nu zelf eiwit telen – mede dankzij het premiestelsel van de overheid – economisch interessanter geworden is, vonden wij het de moeite om daar onze sprekers hun licht op te laten schijnen.

 

Combinatie met bedrijfsbezoek

Traditiegetrouw combineren we onze avond met een bedrijfsbezoek. Op 13 maart bezoeken we Yann en Tom Vanhees. Zij hebben op hun ruim 400 dieren tellende bedrijf ervaring met het voeren van andere eiwitbronnen. Wat ze al geprobeerd hebben en wat wel of niet positief is naar smaakbeïnvloeding voor het vlees, weten ze als hoeveslager als geen ander. Op ‘de Scholierenhoeve’ worden immers vleespakketten aangeboden en daarbij geldt nog meer dan anders: kwaliteit boven alles.

Op 20 maart zijn we te gast bij Geert en Veerle Demasure-Vercamer. Zij hebben op hun bedrijf ervaring met het voeren van andere eiwitbronnen. Momenteel werken ze met veldbonen die ze ook zelf telen. Hun ervaring en daarbij ook naar smaakbeïnvloeding van het vlees toe, delen ze met ons.

De avonden sluiten we af met een lekkere hap en een drankje.

Programma
  • 19u45 Ontvangst
  • 20u15 “Welke eiwitbronnen passen in het vleesveerantsoen?”
  • 20u45 Praktijkervaring + bedrijfsvoorstelling
  • 21u15 Bedrijfsbezoek
  • 22u15 Gezellig napraten met een stevige hap en drankje
Aanmelden gewenst

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Aanmelden kan bij Mario Willen (Mario.Willen@crv4all.com of 0478/934356). Wij heten jullie van harte welkom op onze jongerenavonden!

DATUM LOCATIES ADRES
Vrijdag 13 maart: uitgesteld Ontvangst: ‘s Hertogenhof
Bedrijfsbezoek: Vanhees Tom & Yann Lv

Dorpsstraat 69, 3350 Linter

 

Vrijdag 20 maart: uitgesteld Ontvangst en bedrijfsbezoek: familie Demasure Bosstraat 5, 8580 Avelgem