Jongerenavond: het mysterie tussenkalftijd

6
mrt
2020
0
Reacties
jongerenavonden

In verband met de situatie rondom het coronavirus, zijn de jongerenavonden uitgesteld. Zodra de situatie het toelaat, prikken we een nieuwe datum!

Het mysterie tussenkalftijd: wat is ideaal? Lang of kort? Weinig onderwerpen die zoveel controverse oproepen als de ideale tussenkalftijd. De jongerenraad van CRV nodigt jullie uit om hierin te duiken.

Voorlichters hameren op een zo kort mogelijke tussenkalftijd, maar een langere tussenkalftijd heeft ook zo zijn voordelen. Wat is wijsheid? Wageningen Universiteit (WUR) is gestart met een uitgebreid onderzoek. Eline Burgers, onderzoekster aan WUR, duikt met ons in het mysterie van de ideale tussenkalftijd, onderbouwd met onderzoeken.

We combineren dit onderwerp met een interessant bedrijfsbezoek. In Lille bezoeken we het bedrijf van Jim en Nathalie Pluym-Van De Perre. Hier melken (4) robots de ruim 250 koeien. Hoewel Jim en Nathalie streven naar een korte tussenkalftijd, durft Jim toch langer doorgaan met insemineren.
In Ieper zijn we te gast op het Zomerbloemhof van de familie Lahousse. Bij Dries en Veerle is de nieuwe melkveestal ondertussen in gebruik en de overstap van conventioneel naar robotmelken is gemaakt. Dries, die een hoge levensproductie nastreeft en daarbij dus ook langer durft doorinsemineren, deelt ook zijn ervaringen op dit onderwerp.
De avonden sluiten we af met een frietje en een drankje.

 

PROGRAMMA
  • 19.45 Ontvangst
  • 20.00 Het mysterie tussenkalftijd: wat is ideaal? Lang of kort?, Eline Burgers (WUR)
  • 21.00 Getuigenis en bedrijfsvoorstelling van het gastbedrijf
  • 21.15 Bedrijfsbezoek
  • 22.15 Gezellig napraten met een stevige hap en drankje
DATUM  LOCATIES  ADRES
Donderdag 26 maart: uitgesteld Ontvangst: De Nieuwe Jeugdhaard Balsakker 44, 2275 Lille
Bedrijfsbezoek: Pluym-Van De Perre Rooverstraat 2, 2275 Lille
Vrijdag 27 maart: uitgesteld Ontvangst: Dorpsfeestzaal Zuidschote Zuidschotestraat 13, 8904 Zuidschote (Ieper)
Bedrijfsbezoek: Zomerbloemhof Lahousse  Lv Zomerbloemweg 22, 8906 Elverdinge