Oorbiopten voor merkeronderzoek verzenden met juiste etiket op omslag

categorie Efficiëntie
16
feb
2018
0
Reacties
oorbiopten

Bij het inzenden van oorbiopten voor merkeronderzoek is het belangrijk dat u de oorbiopten inzendt met het juiste etiket op de omslag. Wanneer u meer biopten tegelijk verzendt, let er dan op dat u het juiste biopt in de juiste omslag stopt.

Sinds 1 februari kunt u ervoor kiezen om gecombineerd bvd- en dna-onderzoek te laten uitvoeren op een oorbiopt. Belangrijk is dat u oorbiopten die zijn bestemd voor zowel bvd-onderzoek door DGZ als dna-merkeronderzoek door CRV, apart verzendt van oorbiopten waarop geen merkeronderzoek dient te worden uitgevoerd. Het is dus wel mogelijk om meer biopten gelijktijdig in te sturen, maar combineer geen biopten voor verschillende onderzoeksstromen.

 

Eerst opstartpakket aanvragen

Wilt u gebruikmaken van de oorbiopten voor het merkeronderzoek? Meld dit dan gaarne bij de CRV Klantenservice. Dan ontvangt u van ons een opstartpakket met de juiste etiketten voor het verzenden van de oorbiopten. U ontvangt dan geen haarzakjes meer.

 

Zo zendt u oorbiopten juist in

Onderstaand een overzicht van de juiste werkwijze om biopten te verzenden.

Verzending van oorbiopten voor dna- én bvd-onderzoek

  • Gebruik voor gecombineerd bvd- en dna-onderzoek altijd een DGZ-omslag met een CRV-etiket.
  • Stuur voor het gecombineerde bvd- en dna-onderzoek alleen biopten in van dieren die u wilt laten onderzoeken in het kader van Fokken op Maat of FokkerijData Plus. Dat zijn altijd vrouwelijke dieren met een stamboekregistratie die minstens 6/8 holstein zijn, zoals beschreven in de voorwaarden. Verzend in deze omslag géén biopten die enkel zijn bestemd voor bvd-onderzoek.
  • U kunt alleen oorbiopten insturen van de oormerken Allflex, Q-flex en Merko.

Aparte omslag voor alleen bvd-onderzoek

  • Gebruik een aparte DGZ-omslag, zonder CRV-etiket, voor biopten van mannelijke dieren, kruisingsdieren of andere dieren waarbij u geen merkeronderzoek door CRV wilt laten uitvoeren.
Kalveren eerst melden

Alleen bij deze werkwijze is het voor DGZ duidelijk dat u de biopten wilt laten doorzenden aan CRV en is het voor CRV duidelijk dat de ontvangen biopten bestemd zijn voor merkeronderzoek. Bovendien is het belangrijk dat de kalveren gemeld zijn bij DGZ alvorens het oorbiopt op te sturen. Zonder de basisgegevens van de dieren kunnen de oorbiopten niet worden verwerkt.

Zie ook onderstaand stappenplan voor het op correcte wijze inzenden van de biopten voor gecombineerd onderzoek.

oorbiopt