Nog beter fokken op gezondheid en effciëntie

16
dec
2014
0
Reacties
Better Life kengetallen maken fokken op efficiëntie en gezondheid heel makkelijk

De CRV fokkerijgetallen Better Life Gezondheid en Better Life Efficiëntie zijn verbeterd. Door er twee compleet nieuwe fokwaarden aan toe te voegen levert het gebruik van deze getallen u nog meer voordeel op.

De wens van menig veehouder? Een makkelijk te managen veestapel: een veestapel die gezond en productief is en daarbij efficiënt produceert en lang meegaat. Management is hierin belangrijk, maar fokkerij speelt ook een rol.
Vorig jaar introduceerde CRV de fokkerijgetallen Better Life Effciëntie en Better Life Gezondheid. U ziet hiermee in één oogopslag welke stieren u helpen bij het bereiken van een efficiëntere en/of gezondere veestapel.

Wat is er verbeterd?
Aan beide fokkerijgetallen is een unieke door CRV ontwikkelde fokwaarde toegevoegd.
Het fokkerijgetal Better Life Efficiëntie is verrijkt met de nieuwe fokwaarde voeropname. Door deze fokwaarde is de nauwkeurigheid van het fokkerijgetal Better Life Efficiëntie verhoogd. Het gaat overigens niet om koeien met een lage voeropname te fokken, maar koeien met een hogere voereffciëntie. In het fokkerijgetal voor efficiëntie zijn meerdere kenmerken meegewogen, waardoor echt de efficiëntie toeneemt.
Het fokkerijgetal Better Life Gezondheid is versterkt met de unieke fokwaarde ketose. Deze fokwaarde is gebaseerd op de ketose-uitslag van MPR-voeding. Het geeft nog meer betrouwbaarheid aan het fokkerijgetal Better Life Gezondheid. Stieren die boven de honderd scoren voor deze fokwaarde, verminderen het percentage dochters dat ketose krijgt.

Extra opbrengst met fokkerijgetallen
 Bekijk hier de extra opbrengsten van een veestapel gefokt met stieren die goed scoren op de fokkerijgetallen Better Life Gezondheid
 Bekijk hier de extra opbrengsten van een veestapel gefokt met stieren die goed scoren op de fokkerijgetallen Better Life Effciëntie
Lees hier meer over de Better Life fokkerijgetallen

Lees hier het hele artikel in CRV Magazine