Mooie cijfers tijdens bedrijfsinspectie bij CRV-testbedrijf Nooijen

categorie Efficiëntie
21
jul
2020
0
Reacties
nooijen
Rangerdochters Franzy 3 en Delta Rietje 10 respectievelijk 86 en 87 punten tijden de bedrijfsinspectie op CRV-testbedrijf Nooijen

De bedrijfsinspectie bij CRV-testbedrijf Nooijen in Coevorden leverde onlangs prachtige punten op voor de nieuwste generatie testvaarzen. Maar ook een wat oudere dame die ooit embryo’s leverde voor het CRV-fokprogramma, kwam nogmaals onder de lat van de inspecteur. De inmiddels vijfdekalfs Delta Ralon verhoogde haar excellente score naar 91 punten.

De testvaarzen op de CRV-testbedrijven zijn niet alleen vroege dochters van jonge CRV-stieren, ze komen veelal ook uit koefamilies die actuele stieren en donoren leveren. Na de periode van embryoproductie, mogen ze hun aanleg voor melkproductie op de testbedrijven in praktijk brengen.
We stellen een aantal (test)vaarzen die bij de familie Nooijen deze maand onder de lat van de inspecteur kwamen, aan u voor.

 

Beloftevolle Rangervaarzen

Met vier dochters was Ranger goed vertegenwoordigd tijdens de bedrijfsinspectie. Als InSire Topstier kent Double W Ranger veel fans en is een veelgebruikte stier. Ook binnen het CRV-fokprogramma kreeg Ranger veel kansen. Vandaar dat op verschillende CRV-testbedrijven al Rangerdochters aan de melk zijn. Bij de familie Nooijen scoorden de vier Rangerdochters in de laatste bedrijfsinspectie gemiddeld 85 punten. Koen Nooijen ziet dat ze bovengemiddeld produceren. We zoomen in op drie dochters.

Rangerdochters Delta Rietje 3 en Delta Rietje 10 delen ook aan moederskant een grootmoeder. Die grootmoeder is de volle zus van fokstier Saxobeat en halfzus van Danno. De beide Rietjes kregen respectievelijk 85 en 87 punten.

De derde Rangerdochter is de met 86 punten ingeschreven Franzy 3. Franzy 3 is afkomstig uit de Froukje-koefamilie van Tjerk van Essen in Marssum. Bij CRV wachten drie stieren uit deze familie op de prestaties van hun dochters. Dat betreft Delta Frontline, Delta Fisherman en Delta Fitness.

Delta Fitness (v. Magister) is een halfzus van Franzy 3. Een volle zus van Fitness, Delta Flirt, werd tijdens deze inspectie ook beoordeeld door de inspecteur, zij kreeg 85 punten.

 

Mooie punten voor dieren uit de lijn van Etazon Renate

De meeste punten tijdens deze bedrijfsinspectie waren voor vijfdekalfskoe Delta Ralon, halfzus van dochtergeteste exterieurtoppers Saxobeat en Danno en kleindochter van Etazon Renate. De exterieurscore van Gold Chipdochter Ralon klom naar 91 punten (90 frame, 88 type, 91 uier en 92 benen). Ralon was tijdens de NRM van 2017 kopkoe in de demonstratiegroep met CRV-donoren (bekijk de video).
Uit de familie van Etazon Renate kreeg nog een dier een mooie score van de inspecteur; achterkleindochter Delta Rancer (v. Concert) kreeg 87 punten.

Nooijen: Delta Ralon

Delta Ralon steeg naar 91 punten voor exterieur

 

Stiermoeder uit Groenibo Bram

De roodbonte Ivette 432, dochter van Groenibo Bram rf, kreeg 86 punten van de inspecteur. Van testvaars Ivette 432 staan beloftevolle nakomelingen bij CRV op stal. Zo staat er een roodbonte Capetownzoon in opfok en produceert haar Jacuzzidochter embryo’s in Wirdum. Ivette 432 is gefokt door Alex Reinders uit Zelhem, waar de koefamilie al zo’n veertig jaar op stal staat.

Nooijen: Ivette 432

Ivette 432, stiermoeder en dochter van Groenibo Bram kreeg 86 punten

 

Eigen fokfamilies uit de stal van Nooijen           

Natuurlijk beoordeelde de inspecteur ook de vaarzen uit Nooijens eigen fokfamilies. Ook daar kwamen mooie resultaten uit. Zo scoorde Rush Hourdochter Cinderella 31, uit de internationaal gewaardeerde Cinderella-koefamilie, 85 punten. Daarnaast tonen de eigen gefokte Bea’s opnieuw hun kwaliteiten met de met 85 punten ingeschreven Jupilerdochter Bea 118. De Bea’s leverden al stieren als Peelsehoeve Magus, Delta Beatle en Delta Barrage af.