Hunter betovert HHH-publiek

16
dec
2014
0
Reacties
Hunter dochtergroep HHH-show Zwolle 2014 vlnr: Lucy 244, Delta Eliza, Hedra D Marie 8, Ganvo Helena, Hedra D Marie 6

‘Zonder te overdrijven een van de beste dochtergroepen die ik ooit heb gezien’, aldus een enthousiaste liefhebber langs de ring van de HHH-show. En hij was de enige niet die de Hunter-dochtergroep van een uitzonderlijk niveau vond.

De dochtergroep van Cookiecutter MOM Hunter die zaterdag 13 december 2014 werd geshowd, was geselecteerd uit de eerste 70 melkgevende dochters in Nederland.

Hunter was als InSire Topstier al populair als internationaal stiervader bij fokkers en bij grote melkveehouders wereldwijd. Buiten Nederland en Vlaanderen is hij CRV’s meest verkochte genomic stier van de laatste jaren en als SiryX-stier afgelopen boekjaar zelfs de nummer één. En met het aan de melk komen van zijn eerste dochters in Nederland en Amerika neemt de vraag alleen maar toe.

Hunter dochtergroep HHH-show Zwolle 2014  vlnr: Hedra D Marie 8, Delta Eliza, Lucy 244, Ganvo Helena, Hedra D Marie 6

Hunter dochtergroep HHH-show Zwolle 2014
vlnr:
Hedra D Marie 8, Delta Eliza, Lucy 244, Ganvo Helena, Hedra D Marie 6

Hunter behoorde bij zijn inzet tot de hoogste Man O Man-zonen van Nederland. En nu realiseert Hunter dit ook met zijn fokwaarde op basis van zijn eerste dochters, waarvan CRV zaterdag de fraaiste dieren in de ring bracht.

Ben Knoef met Hunter dochter Hedra D Marie 8 HHH-show Zwolle 2014

Ben Knoef met Hunter dochter Hedra D Marie 8 HHH-show Zwolle 2014

Behalve degelijke, sterk gebouwde frames met voldoende breedtematen valt vooral zijn geweldige uiervererving op. Hunter-dochters zijn ruim ontwikkeld met veel inhoud en robuustheid.

Hunter groep HHH-show Zwolle 2014 vlnr: Hedra D Marie 6, Ganvo Helena, Lucy 244, Delta Eliza, Hedra D Marie 8

Hunter groep HHH-show Zwolle 2014
vlnr:
Hedra D Marie 6, Ganvo Helena, Lucy 244, Delta Eliza, Hedra D Marie 8

Hunter vererft hoog en breed aangehechte achteruiers die ook van voren vast aangehecht zijn. De spenen zijn daarbij, zoals tegenwoordig vaak wenselijk, iets langer dan gemiddeld.

Ook qua fitnesskenmerken en gezondheid vallen zijn dochters positief op (Better Life Gezondheid +3%). Bovendien is Hunter pinkenstier en kalven zijn dochters zelf ook gemakkelijk weer af.

Bovenal zijn Hunterdochters uiterst efficiënte melkproducentes (Better Life Efficiëntie +8%). Met ruim 1.000 kg melk en 32 kg eiwit draagt Hunter volop bij aan het rendement op de bedrijven waar zijn dochters gemolken worden.

Kan uw veestapel wel wat Hunter gebruiken?
Ga naar onze webshop

Bekijk de video van de Hunter-dochtergroep: