Finderdochter met 88 punten ingeschreven

23
jul
2019
0
Reacties

Finderdochter Hedra Remarlinda 810 is vorige week ingeschreven met 88 punten. Op de NRM 2019, afgelopen maand in Zwolle, liep ze als de kopvaars in de dochtergroep van Finder. Door de NRM-jury werd de vaars uit de stal van Delta-testbedrijf Vernooij in Schalkwijk uitgeroepen tot mooiste vaars van de groep van Finder.

De vaars die op precies twee jaar leeftijd afkalfde met een voorspelde lactatiewaarde van 107 wordt nog steeds benut voor embryoproductie.

 

Imponerende moeder

Ook de moeder van Remarlinda imponeerde op de NRM. De met 89 punten ingeschreven Delta Riana maakte haar opwachting in de themagroep met Elite donoren. Riana, de halfzus van fokstieren Danno en Saxobeat, produceert ook op het bedrijf van de familie Vernooij. De krachtige Nelsondochter liet zien haar hoge productie van rond de 60 liter met gemak aan te kunnen. Haar Lendor-zoon staat bij CRV in opfok.

 

Bezoek tijdens NRM

Tijdens de NRM bezochten Arjen Vernooij en zijn gezin natuurlijk de koeien uit hun stal op de CRV-stand. Op de bovenste foto zien we Remarlinda 810 (v. Finder). Op de onderste foto ligt haar moeder Delta Riana. De staande koe naast Riana komt ook uit de stal van de familie Vernooij (Hedra Delta Rora, moeder van Treasure).