Nieuw: jongvee op opfoklocaties zichtbaar in HerdOptimizer

categorie Efficiëntie
8
jan
2018
0
Reacties
Fokken op Maat

Voor gebruikers van Fokken op Maat en FokkerijData Plus is het vanaf medio maart 2018 mogelijk om jongvee dat naar een opfoklocatie gaat, in HerdOptimizer te blijven zien. De nieuwe update maakt het mogelijk om opfoklocaties weer te geven. Zo blijft ook jongvee dat niet op de hoofdlocatie staat, in beeld.

Veehouders die deelnemen aan Fokken op Maat of FokkerijData Plus hebben via de online fokkerij-applicatie HerdOptimizer inzicht in de genetische aanleg van hun veestapel. Op basis van de genoomfokwaarden uit de merkertest, in combinatie met het fokdoel van de veehouder, geeft het programma een advies om een dier aan te houden of te verkopen.

 

Opfoklocaties zichtbaar in HerdOptimizer

Op dit moment is in HerdOptimizer alleen het vee op de hoofdlocatie te zien. Daardoor verliest de veehouder jongvee dat op een andere locatie wordt gehouden uit het oog. Binnenkort verandert dat. Dankzij een nieuwe update van HerdOptimizer kan een opfoklocatie met een ander UBN een mandaat afgeven. Hierdoor kunt u in de applicatie ook dieren op deze locatie volgen. Daardoor blijft ook jongvee dat niet op de hoofdlocatie staat zichtbaar in HerdOptimizer. Voor veehouders die jongvee op een extra opfoklocatie opfokken biedt dit mogelijkheden om met Fokken op Maat of FokkerijData Plus nog meer uit hun veestapel te halen.
In eerdere berichten is voor deze update de datum van 1 februari genoemd. Om de nieuwe functionaliteit optimaal te laten werken en uw privacy te waarborgen, is dit iets uitgesteld. In de loop van maart komt de nieuwe update beschikbaar.

Heeft u interesse in het gebruik van Fokken op Maat op uw bedrijf, voor een veestapel die maximaal aansluit op uw eigen fokdoel? Vraag ernaar bij uw veestapeladviseur of bel de CRV Klantenservice via telefoonnummer 088 00 24 440.