CRV Dier en CRV Bedrijf vervangen VeeManager

categorie Efficiëntie
2
jul
2021
0
Reacties
CRV dier

Het vertrouwde programma VeeManager is toe aan vervanging. In de loop van dit jaar kunnen alle rundveehouders in Vlaanderen en Nederland kennismaken met CRV Dier en CRV Bedrijf. De nieuwe apps zijn ontwikkeld in samenwerking met veehouders. Ze zitten dan ook logisch in elkaar en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

VeeManager is voor veel veehouders het vertrouwde managementprogramma voor hun veestapel. ‘Maar ontwikkelingen in de ICT gaan door en het fundament waarop VeeManager is gebouwd, is verouderd. Bovendien worden steeds hogere eisen gesteld aan de beveiliging van databestanden en de privacy van gebruikers’, vertelt Nienke te Brinke, expert VeeManager en CRV Dier bij de CRV-klantenservice. ‘Om deze redenen heeft CRV besloten een heel nieuw managementprogramma te bouwen. Het resultaat hiervan komt in de loop van dit jaar voor alle Nederlandse en Vlaamse melk- en vleesveehouders beschikbaar. En uiteindelijk zal het programma VeeManager helemaal worden vervangen’, legt ze uit.

De nieuwe managementsoftware bestaat uit twee apps die te gebruiken zijn op zowel een mobiele telefoon of tablet als op een laptop of pc. ‘CRV Dier is de app voor het invoeren en raadplegen van de dagelijkse gebeurtenissen rondom de veestapel, zoals inseminatie, dracht en geboorte, maar bijvoorbeeld ook gezondheidsbehandelingen en VKI-meldingen. En via de CRV Dier-app kan ook snel en eenvoudig een afspraak worden gemaakt voor de ki’, vertelt  veestapeladviseur Johan Stemerdink, die nauw betrokken is bij de introductie van de nieuwe apps in de praktijk.
(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

CRV Dier geboorte

Ook een geboorte melden gaat in CRV Dier snel en eenvoudig

CRV Dier diergegevens

In CRV Dier kunnen alle diergegevens worden opgevraagd

 

Voor mobiel en laptop

‘De app CRV Bedrijf is gebouwd voor het opstellen en raadplegen van bedrijfsoverzichten, zoals de mpr-uitslag, SAP- en fokkerijoverzichten en analyses van kengetallen’, legt Stemerdink uit. ‘Maar in CRV Bedrijf zijn ook alle overzichten beschikbaar die wettelijk bijgehouden moeten worden, zoals stallijsten en diergezondheidsoverzichten. Voor Vlaamse veehouders zijn deze aangepast aan de wetgeving in Vlaanderen’, vult hij aan. ‘Hoewel ook de CRV Bedrijf-app beschikbaar is voor de mobiele telefoon werkt het, vanwege de omvang van de overzichten, in de praktijk gemakkelijker om deze te gebruiken op een tablet, laptop of pc’, heeft Stemerdink ervaren. ‘En uiteraard worden nieuwe gegevens direct uitgewisseld tussen CRV Dier en CRV Bedrijf. Zo zijn alle data in beide apps altijd actueel.’
(tekst gaat verder onder de afbeelding)

CRV Bedrijf

In CRV Bedrijf kunnen gebruikers overzichten maken, bijvoorbeeld van de mpr

Net als bij VeeManager staan alle data uit CRV Dier en CRV Bedrijf opgeslagen op de servers van CRV. ‘Toch is het niet nodig om altijd verbinding te hebben met internet’, vertelt Te Brinke.

‘Nooit meer een melding vergeten’

‘Als een veehouder in de stal geen internet heeft en op zijn mobiele telefoon een geboortemelding invoert, wordt deze tijdelijk opgeslagen en automatisch verzonden zodra de telefoon weer verbinding maakt met internet’, geeft ze als voorbeeld. ‘In VeeManager moet een veehouder  hiervoor zelf nog op een knop drukken. Met de nieuwe apps kunnen meldingen niet meer vergeten worden.’
(tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

CRV Dier invoer

Het invoerscherm in CRV Dier is duidelijk en overzichtelijk

CRV Dier behandeling

Alle behandelingen kunnen met een paar kliks worden ingevoerd

 

Mijn CRV nieuw inlogportaal

Onderdeel van de nieuwe software is ook een nieuwe manier van inloggen. Deze garandeert dat data en de privacy van gebruikers nu en in de toekomst goed beschermd blijven. ‘Alle veehouders krijgen een persoonlijke startpagina waarop ze kunnen inloggen met een e-mailadres en wachtwoord’, vertelt Te Brinke. ‘Dit Mijn CRV-account geeft hun toegang tot persoons- en bedrijfsgegevens en deelnameoverzichten. Van hieruit kunnen gebruikers direct doorklikken naar programma’s als CRV Dier en CRV Bedrijf, HerdOptimizer en CRV Mineraal. Ook facturen van CRV en verleende machtigingen voor het delen van data kunnen via Mijn CRV worden geraadpleegd.’
(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Mijn CRV

Mijn CRV geeft direct toegang tot alle applicaties van CRV

 

Continu verbeteren

‘Natuurlijk is de lay-out van CRV Dier en CRV Bedrijf nieuw en moeten gebruikers daar even aan wennen. Maar ik hoor van veehouders die de apps voor ons testen, dat ze heel logisch in elkaar zitten en daardoor zeer gebruiksvriendelijk zijn’, geeft Stemerdink aan. ‘De nieuwe apps zijn dan ook volledig in samenwerking met veehouders ontwikkeld’, vertelt Te Brinke. ‘En we blijven continu werken aan verbeteringen. Gebruikers vinden in ieder scherm een knop voor het geven van feedback. Als ze hierop klikken, krijgen ze een menu waarin ze door het aanklikken van een “smiley” kunnen laten weten hoe ze de toepassing ervaren en een invulscherm waarop ze een vraag kunnen stellen of suggesties kunnen doen’, legt ze uit.

‘We blijven continu werken aan verbeteringen’

‘Medewerkers van de klantenservice bekijken meerdere keren per dag de vragen die binnenkomen en nemen zo snel mogelijk contact op met de veehouder om deze op te lossen. Suggesties voor verbetering worden doorgespeeld aan de software-ontwikkelaars’, vertelt Te Brinke. ‘Zo blijven we continu werken aan verbeteringen.’
(tekst gaat verder onder de afbeelding)

CRV Dier Bedrijf feedback

Bij elk onderdeel van CRV Dier en CRV Bedrijf kunnen gebruikers direct feedback geven

 

Weer up-to-date

De VeeManager-app voor de mobiele telefoon is inmiddels vervangen door de CRV Dier-app en in de komende maanden wordt ook de werking van andere modules van VeeManager stapsgewijs overgenomen door CRV Dier en CRV Bedrijf. Uiteraard worden gegevens tussen de programma’s volledig automatisch uitgewisseld. Veehouders die overstappen, hoeven dan ook niets opnieuw in te voeren en zijn vanaf de eerste dag helemaal up-to-date. Alleen het onderdeel ‘gezondheid’ in CRV Dier is volledig vernieuwd, staat volledig op zichzelf en wisselt daarom niet uit met VeeManager. Meer daarover leest u hier!
‘Met CRV Dier en CRV Bedrijf kunnen we veehouders weer optimaal ondersteunen om te voldoen aan alle eisen die aan ze worden gesteld’, vertelt Te Brinke enthousiast. ‘En door de manier waarop de nieuwe apps zijn opgebouwd, kunnen we ook in de toekomst razendsnel inspelen op nieuwe ontwikkelingen.’

Bekijk instructiefilmpjes voor nadere kennismaking

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van CRV Dier en CRV Bedrijf? Klik hier voor meer achtergrondinformatie en een aantal instructiefilmpjes.
Direct aanmelden voor CRV Dier kan hier. Gebruikers van VeeManager Compleet kunnen nu al zonder extra kosten kennismaken met CRV Dier.