CRV Dairy Breeding Center feestelijk geopend

22
sep
2017
1
Reacties
Dairy Breeding Center Wirdum

De commissaris van de Koning in Friesland, de heer Arno Brok, verrichtte vandaag de officiële opening van het nieuwe Dairy Breeding Center van CRV in Wirdum. Hij onthulde een beeld van Delta Futura, de koe van de toekomst.

‘In het Dairy Breeding Center is de toekomst al begonnen’, aldus de dagvoorzitter van de feestelijke opening, Alice Booij. Roald van Noort, directievoorzitter van CRV, stak bij zijn openingswoord in op produceren met maatschappelijke acceptatie. Om die acceptatie te krijgen, is precisielandbouw nodig en dat kan niet zonder precisiegenetica. In het Dairy Breeding zijn 400 van Europa’s beste dieren samengebracht, waarvan CRV embryo’s gaat maken, die veehouders uiteindelijk gaan helpen aan die maatschappelijke eisen te voldoen.

 

Embryo’s produceren

Coöperatievoorzitter Peter Broeckx sprak vooral zijn trots uit. ‘De wortels van de veeverbetering liggen in Friesland, meer dan honderd jaar geleden. We zijn terug op de oude grond, maar nu met een nieuwe missie. We gaan hier embryo’s produceren waar onze leden de vruchten van gaan plukken.’

 

Koe van de toekomst

De commissaris van de Koning in Friesland, Arno Brok, verrichte de officiële opening van het Dairy Breeding Center. Met het weg laten vliegen van ballonnen onthulde hij het standbeeld van Delta Futura, de koe van de toekomst. Brok maakte de link naar Us Mem, die haar standplaats heeft in de stad Leeuwarden. ‘CRV gaat verder met de lijn die met Us Mem is ingezet: het voortbrengen van koeien met goede eigenschappen’, stelde hij. Hij hoopt dat mede met de komst van het Dairy Breeding Center, in de nabijheid van de Dairy Campus in Leeuwarden, Friesland tot de wereldtop in de agrarische sector zal blijven behoren.
Delta Futura, de koe van de toekomst, is gemaakt door Pieter van Goor, medewerker van de afdeling fokkerij van CRV. ‘Delta Futura is een tijdloze koe met strakke lijnen, ze verbeeldt de toekomst van de melkveehouderij.’

1 reactie

 1. 23 september 2017 (Jan Francken) Schreef:

  Prachtig werk geleverd door Pieter.
  Proficiat!
  Waardering alom om Uw inzet: creativiteit in woord en daad en steeds vooruitkijkend
  Groeten
  Jan