Uniek in Vlaanderen: CRV toont vijf dochtergroepen op Agriflanders

categorie Coöperatie
6
dec
2016
0
Reacties
Agriflanders
Delta G-Force tijdens CRV-event in Zwolle

Voor het eerst in de geschiedenis toont CRV tijdens Agriflanders in Gent dochtergroepen van vijf actuele stieren. Deze groepen staan op de CRV-stand en zullen op donderdagmiddag 12 januari (13.00 uur) in de showpiste verschijnen.

Vijf dochtergroepen en een demonstratiegroep met vijf genetische topkoeien. Hiermee levert CRV een uniek programma tijdens Agriflanders 2017. De dochtergroepen zijn van drie debuterende CRV-stieren en twee bekende fokstieren.

Vijf topgroepen
Met Delta Bookem Danno (Bookem x Bolton) en Delta Colorado (Arroyo x Lawn Boy) laat CRV zowel de meest gebruikte zwart- als meest gebruikte roodbonte stier van het afgelopen boekjaar zien. Danno is een fokstier – vrij van Goldwyn en Shottle – met sterke gezondheidskenmerken. Zo scoort Danno onder meer sterk op het kengetal Better Life Gezondheid en ook op klauw- en uiergezondheid (*). Delta Colorado geeft vruchtbare en zeer gezonde dochters.

Voor De Vrendt Deputy (Ideal x Lawn Boy) is het CRV-Event tijdens Agriflanders een debuut. Zijn dochters excelleren in efficiëntie en gehalten, getuige een flinke plus voor eiwit en voor Better Life Efficiëntie. Naar aanleiding van shows in Nederland liet CRV al dochters zien van de benenspecialist Batenburg Stellando RF (Fidelity x O Man). Deze zwartbonte stier met roodfactor is volop gebruikt, niet alleen vanwege zijn vererving van zeer goede benen, maar ook vanwege de hoge eiwitproductie van zijn dochters.

De vijfde dochtergroep is van Delta G-Force (Man O Man x Jordan). Twee jaar geleden al toonde CRV een aantal dochters van deze levensduurtopper. Zijn dochters zijn bijzonder efficiënte producentes en blijven lang in productie.

Vijf topdieren
Naast de vijf groepen toont CRV ook een groep met vijf topdieren (minimaal derdekalfs), die op basis van genetisch niveau én in de praktijk gerealiseerde prestaties laten zien hoe lonend het voor een veehouder is om de genomic informatie van zijn dieren te kennen. Ook deze groep zal op donderdagmiddag 12 januari in de showpiste getoond worden aan het grote publiek.

Met het unieke programma op Agriflanders wil CRV laten zien hoe melkveehouders zeer effectief een makkelijk te managen en efficiënte veestapel kunnen realiseren.

Lees meer over het CRV-Event tijdens Agriflanders