CRV’s online veebeoordelingscompetitie: tweede editie

categorie Coöperatie
1
mrt
2021
0
Reacties
online veebeoordelen

Liefhebbers van keuringen en veebeoordelen moeten vanwege maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus veel missen. Om het gemis een klein beetje te verzachten organiseerde CRV vorig jaar een online veebeoordelingswedstrijd. Vanwege het succes doen we dat opnieuw! 

Let op: de inzendtermijn is inmiddels verstreken, het is niet meer mogelijk mee te doen. De uitslag en de winnaars maken we binnenkort bekend op deze site.
Hoe werkt dat?

Als u doorklikt op de link onderaan dit bericht ziet u foto’s van zestien koeien, gerangschikt in vier rubrieken. De rubriek zwartbont jong betreft vier vaarzen, de rubriek zwartbont oud vier koeien die drie keer hebben gekald. Ook de rubriek roodbont jong bestaat uit vier vaarzen. De oudere roodbonte koeien hebben twee keer gekalfd.
Op het antwoordformulier onder de foto’s vult u uw plaatsing in. Daarbij zet u de koe die volgens u de beste is op plaats één, de volgende op plaats twee enzovoorts. Dit doet u per rubriek. Met het verzenden van het antwoordformulier rondt u uw deelname af. De veebeoordelingswedstrijd is opgesplitst in één voor zwartbont- en één voor roodbontliefhebbers. Maar natuurlijk kunt u ook in beide categorieën mee doen. Dan maakt u in beide rubrieken kans op een prijs!

 

Jury van stamboekinspecteurs

De juryleden Daniel Vermeire en Jacco Posthumus, stamboekinspecteurs van coöperatie CRV, bepalen de plaatsing van de zwartbonte dieren. Voor de roodbonten doen hun collega’s Hielke van der Gaast en Erik Nijenhuis hetzelfde. Ook zij bepalen hun plaatsing aan de hand van deze foto’s. Ze beschikken dus niet over meer informatie dan de deelnemers.
Uw plaatsing gaan we vergelijken met die van de jury. Wijkt uw plaatsing van een dier één positie af van die van de juryleden dan levert dat één strafpunt op, bij twee posities is dat twee strafpunten enzovoorts. De strafpunten van de twee rubrieken van één kleurslag worden bij elkaar opgeteld. De inzender met de minste strafpunten is de winnaar. Bij meerdere deelnemers met een gelijke score gaan we de winnaars loten.

 

Prijzenpakket

Natuurlijk heeft CRV voor deze competitie een mooi prijzenpakket samengesteld. Voor de winnaars bij rood- en zwartbont ligt een spermabon ter waarde van € 200 klaar. De nummers twee mogen gratis vijf merkertesten laten uitvoeren en de nummers drie krijgen drie CRV-overalls thuisgestuurd (maten in overleg).

Meedoen kan tot en met 24 maart. CRV wenst u veel succes en plezier.