Wie is de ‘Beste publieksjury van Vlaanderen’

categorie Coöperatie
23
jun
2017
0
Reacties
Doe mee met de publieksjury tijdens diverse prijskampen in Vlaanderen

Bezoekt u vaak een prijskamp? En heeft u net zo’n scherp oog als de jury? Doe deze zomer dan mee met onze publieksjury. Op verschillende prijskampen, zowel voor melkvee als voor Belgisch witblauw, kunt u zich meten met de jury.

De publiekscompetitie organiseren we dit jaar voor het eerst in samenwerking met verschillende prijskampen. Op elk van deze prijskampen (zie tabel) kunt u zich als deelnemer aanmelden bij het secretariaat. U ontvangt dan een wedstrijdformulier en zet bij twee specifieke rubrieken de dieren op volgorde, net zoals de jury. U krijgt een bepaalde tijd om zes dieren op volgorde te zetten. Nadat alle publieksjuryleden hun werk hebben gedaan, gaat de officiële jury aan de slag.

Dagwinnaars
Op elke prijskamp is er een dagwinnaar, dat is degene met de minste strafpunten. Voor alle dagwinnaars zijn er mooie prijzen te winnen. Daarnaast houdt CRV het algemeen klassement bij. Om voor de titel ‘Beste publieksjury van Vlaanderen’ in aanmerking te komen, is deelname op minimaal drie verschillende prijskampen nodig. Heeft u meegedaan aan meer dan drie prijskampen, dan tellen alleen uw beste drie resultaten. Wie in totaal de minste strafpunten heeft verzameld, is de winnaar.

Iedereen kan meedoen
Deelname aan de strijd om ‘Beste publieksjury van Vlaanderen’ is gratis. Iedereen, jong en oud, kan meedoen. Ook inzenders van dieren mogen deelnemen. Er zijn twee gescheiden competities voor melkvee en Belgisch witblauw. Niet alleen maakt u kans op leuke prijzen, maar u verbetert tegelijkertijd uw kijk op keuren.

U kunt meedoen op deze prijskampen:

Datum Prijskamp Type
25 juni 2017 Sint-Lievens-Houtem Belgisch witblauw
11 juli 2017 Loenhout Melkvee
15 juli 2017 Wulpen Melkvee + Belgisch witblauw
21 juli 2017 Bogaarden Melkvee
26 juli 2017 Geel ten Aard Melkvee + Belgisch witblauw
5 augustus 2017 Erpe-Mere Belgisch witblauw
6 augustus 2017 Alden Biesen Belgisch witblauw
13 augustus 2017 Beveren-Waas Melkvee + Belgisch witblauw
9 september 2017 Gistel Melkvee

 

Reglement

 1. Deelnemende prijskampcomités stellen voor aanvang van de prijskamp vast welke reeksen door het publiek en/of deelnemers gekeurd zullen worden.
 2. Er is een competitie voor zowel melkvee als voor vleesvee.
 3. Iedereen kan deelnemen, zowel jong als oud, zowel toeschouwer als deelnemer met dieren.
 4. Iedere deelnemer aan de wedstrijd ‘beste publieksjury’ kan slechts één keer deelnemen per prijskamp. Indien er meerdere formulieren worden ingediend door dezelfde deelnemer, wordt de deelnemer gediskwalificeerd.
 5. Er worden twee reeksen voorzien. Bij voorkeur een reeks gekalfde vaarzen en een reeks koeien bij melkvee. Bij Belgisch witblauw wordt de voorkeur gegeven aan reeksen vanaf 20 maanden.
 6. De publieksjury zal exact zes dieren moeten plaatsen. Als het de organisatie niet lukt om een reeks met exact zes dieren samen te stellen, wordt de jury gevraagd de reeks in eerste instantie te reduceren tot zes dieren. Dit betekent dat de jury de klasseringen van zeven tot en met einde zal doen vooraleer de publieksjury in actie komt.
 7. De tijd die de publieksjury krijgt, is op iedere prijskamp dezelfde. Dat is 15 minuten voor een reeks van exact zes dieren en nog 12 minuten indien er aanvankelijk meer dieren in de reeks zitten. De formulieren worden door de ringsecretaris verzameld. Zodra de formulieren opgehaald zijn, doet de jury gewoon (verder) haar werk.
 8. De plaatsing van de publieksjury wordt vergeleken met de plaatsing door de jury. De afwijkingen ten opzicht van de jury worden in het kwadraat als strafpunten meegeteld. Dit betekent dat dezelfde klassering 0 strafpunten oplevert, één plaats afwijkend één strafpunt, twee plaatsen afwijkend twee x twee = vier strafpunten oplevert, drie plaatsen afwijkend drie x drie = negen strafpunten oplevert, enz.
 9. Strafpunten worden samengeteld en de deelnemer met het minste strafpunten is de dagwinnaar.
 10. Het prijskampcomité voorziet in een huldiging en prijs voor de dagwinnaar.
 11. Het prijskampcomité stuurt het resultaat van de publieksjury naar CRV.
 12. Op het einde van het seizoen wordt de algemene winnaar bekend gemaakt. De algemene winnaar van de competitie is die deelnemer die het minste strafpunten verzamelde op drie prijskampen. Deelnemers mogen op meerdere prijskampen deelnemen. De drie beste resultaten tellen mee voor het klassement.