Inschrijven voor het Belgisch kampioenschap holstein melkvee

categorie Coöperatie
17
okt
2019
0
Reacties
prijskamp Agribex
Inschrijven voor de prijskamp holstein kan tot 4 november

Tijdens Agribex in Brussel vindt het Belgisch kampioenschap holstein melkvee plaats op vrijdag 6 december. Roodbont en zwartbont holstein worden tijdens deze prijskamp gezamenlijk beoordeeld. 

Op het programma van deze nationale prijskamp staan rubrieken voor ongekalfde vaarzen van 6 tot 24 maanden, gekalfde vaarzen (gekalfd voor de leeftijd van 32 maanden), jonge koeien (minimaal tweemaal gekalfd en tot de leeftijd van 5 jaar) en volwassen koeien vanaf 5 jaar. Op 6 december worden vanaf 10.40 uur in paleis 1 van Brussels Expo zowel zwartbont als roodbont door elkaar gekeurd en dat in reeksen volgens leeftijd.
Telkens stoten de eerste twee dieren per reeks door naar het kampioenschap (ongekalfde vaarzen, gekalfde vaarzen, jonge koeien en volwassen koeien). Daarin is er ook een bekroning voor de mooiste uier bij de gekalfde vaarzen, jonge koeien en volwassen koeien, alsook een bekroning voor de beste roodbonte koe, Beauty & Utility en de aanduiding van algemeen kampioene Brussels Livestock Show 2019.
Ook de beste deelnemer wordt in de bloemetjes gezet.

Inschrijven via CRV

Inschrijven voor deze prijskamp is mogelijk door dit inzendformulier ingevuld te verzenden naar CRV via prijskampen.be@crv4all.com, tot uiterlijk 4 november 2019. Er is geen selectieronde voorzien.
Voor dieren die wel zijn opgenomen in de catalogus, maar niet aanwezig zijn op de prijskamp, krijgen de deelnemende veehouders een factuur van €15,- per dier.
Wij vragen om op donderdag 5 december 2019 tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig te zijn met de dieren. In uitzonderlijke gevallen is aanvoer mogelijk tegen ten laatste 22.00 uur op 5 december.

 

Specifieke voorwaarden voor deelname

Alle dieren moeten een officieel erkende stamboekafstamming hebben (vader en moeder zijn stamboekdieren). De runderen moeten op het beslag van herkomst minstens 90 dagen voorafgaand aan de deelneming aan de manifestatie verbleven hebben.
De dieren die deelnemen moeten naast de sanitaire voorwaarden ook voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden. De koeien moeten voldoen aan onderstaande melkproductienormen op basis van 305 dagen en op grond van erkende mpr. Voor de ongekalfde en gekalfde vaarzen worden geen productienormen gesteld.

Aantal afgesloten lactaties Melkproductienorm
roodbont
(in kg vet + eiwit)
Melkproductienorm
zwartbont
(in kg vet + eiwit)
1 450 490
2 460 500
3 470 510
4 en meer 480 520

 

Meer informatie over de specifieke en sanitaire voorwaarden is hieronder te lezen of te bevragen bij de CRV-klantenservice (078 15 44 44 of prijskampen.be@crv4all.com).