Inschrijven nationale prijskamp 27e editie Libramont

categorie Coöperatie
26
mei
2015
0
Reacties
BWB keuring in Libramont 2014 bij het expogebouw

Op zaterdag 25 juli vindt op de beursterreinen van het Waalse Libramont de 27e editie plaats van de nationale prijskamp voor het wit-blauw ras. Inschrijven voor deze prijskamp kan via CRV tot en met dinsdag 9 juni aanstaande.

Op het programma voor deze nationale prijskamp staat:

  • een prijskamp voor stieren vanaf 15 maanden (geboren voor 26 april 2014),
  • een prijskamp voor vaarzen van 12 tot 32 maanden (geboren van 26 november 2012 tot 25 juli 2014), gekalfde vaarzen van 32 tot 44 maanden (geboren van 26 november 2011 tot 25 november 2012) en koeien.
  • Tot slot is er ook een speciale reeks voor gekalfde vaarzen en koeien met hun kalf dat geboren is tussen 1 januari en 31 mei 2015.

Inschrijven
U kunt inschrijven tot en met dinsdag 9 juni

De definitieve selectie gebeurt pas na een rondgang door een commissie aangesteld door het organiserend comité.

Specifieke voorwaarden
Alle ingeschreven dieren dienen zowel aan de sanitaire voorwaarden als aan de voorwaarden van de organisatie te voldoen. U kunt deze informatie aanvragen via de afdeling Stamboek. Zij zullen dan de nodige documenten vanwege de organisatie bezorgen. Onder andere verbiedt de organisatie het gebruik van fijne mesjes voor het scheren van de dieren. De ingeschreven dieren dienen minimaal reeds drie maanden in eigendom zijn, waarbij alle dieren die in diezelfde periode naar het bedrijf komen afkomstig moeten zijn van een bedrijf met minimaal het I3-statuut.Belangrijk om weten is dat voor deze prijskamp ook een test nodig is op tuberculose (TBC) en brucellose en dat in de periode van dertig dagen voor de prijskamp.